<p>Een artist impression van De Ellekoot na de metamofose (Beeld: Sweco)</p>

Een artist impression van De Ellekoot na de metamofose (Beeld: Sweco)

(Foto: )

Nauwelijks leegstand in Veenendaals winkelcentrum De Ellekoot

Veenendaal - Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de vernieuwing van winkelcentrum De Ellekoot in Veenendaal-West. Giel van Oijen, vastgoedmanager en retail marketing specialist bij vastgoedbeheerder Sweco: “Die ondergrondse waterbassins zie je niet vaak bij winkelcentra. De Ellekoot is een vitaal en compleet winkelcentrum, waar je komt voor je dagdagelijkse boodschappen. Er zitten veel kwalitatief goede speciaalzaken, waar consumenten graag voor omrijden.”

Door Marco Diepeveen

Dat zie je ook terug in de leegstand: slechts één van de 25 winkels staat leeg. Bovendien is leegstand razendsnel gevuld. De franchisenemer van Blokker sloot op 31 december zijn deuren in De Ellekoot. Maar de verwachting leeft dat het hoofdkantoor daar een nieuwe vestiging gaat openen. Omdat er relatief veel foodzaken in het winkelcentrum zitten, kunnen die tijdens de lockdown openblijven.

Sociale ontmoetingsplaats

Alle lof voor de projectbegeleiding. Er bestaat een tevreden klankbordgroep, waarin bloemist Ariën Roelofsen van Roelofsen Bloemen zitting heeft. “Zowel de gemeente als vastgoedbeheerder Sweco denken uitstekend met ons mee. Bij elke stap begeleiden ze ons. Alle informatie wordt goed gecommuniceerd. Overal hangt duidelijke bebording. Voor de bewoners van de appartementen is een periodieke nieuwsbrief ontwikkeld. Met de individuele wensen van de winkeliers wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Wethouder Stroobosscher denkt niet in problemen maar in oplossingen.”

Ontmoetingsplaats

De bloemenzaak is sinds 2008 in De Ellekoot gevestigd. “Zo vind je hier meerdere, lokale winkeliers die al jaren aan het winkelcentrum zijn verbonden. Ook de vaste medewerkers lopen hier lange tijd rond. Wij kennen veel van onze klanten en zij kennen ons. De Ellekoot heeft ook de functie van sociale ontmoetingsplaats met een uitstekende bereikbaarheid. Dat maakt het hier zo gezellig. Bovendien zijn de huren lager dan in het Veenendaalse centrum. Winkeliers strijken hier graag neer.”

Niet veel Veenendalers zullen de herkomst van de naam De Ellekoot kennen. ‘Historicus Jaap Pilon: “De naam komt van een perceel grond van Jan Janz. Eelcoet. Een veengenoot die in 1620 een verzoekschrift ondertekende, dat beoogde de onderschout Albert van Meurs, die controleerde of de turfschepen niet te zwaar geladen waren, door een ander te vervangen.”

Eigen website

Vorige maand kreeg De Ellekoot voor het eerst een eigen website, waarop ook de gang van zaken staat vermeld. Roelofsen: “Te zijner tijd volgt een feestelijke heropening. De Rijnpost, social media en onze spiksplinternieuwe site staan dan bol van acties.” Van Oijen: “De consumenten gaan we belonen voor hun geduld met ludieke acties. Welke, dat houden we nog even geheim!”

Zie www.ellekoot.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden