<p>Hetty Hannink van Jamin Veenendaal: &#39;&#39;We mogen open maar er zijn weinig impulsaankopen dus ook wij hebben het zwaar.&#39;&#39;</p>

Hetty Hannink van Jamin Veenendaal: ''We mogen open maar er zijn weinig impulsaankopen dus ook wij hebben het zwaar.''

(Foto: Jamin Veenendaal)

Pasen wordt cruciaal voor Jamin Veenendaal: ‘Ik moet positief blijven’

Veenendaal - Toen Cornelis Jamin in 1882 zijn eerste winkel opende in het Rotterdamse Crooswijk, kon hij niet vermoeden dat bijna 140 jaar later zijn naam nog steeds op zo’n 85 snoepzaken zou prijken. Eén ervan is gevestigd in Veenendaal, in Passage Corridor. De onderneemster heeft het nu, net als vele ondernemingen, heel zwaar. Ze mag open maar er zijn bijna geen impulsaankopen.

De geschiedenis van de oudste Nederlandse winkelketen kent vele hoogte- maar ook dieptepunten.
Het door de coronacrisis zwaar getroffen bedrijf kent momenteel een enorme uitdaging: “Het is nu echt spannend, Pasen wordt cruciaal voor ons”, vertelt Hetty Hannink van Jamin in Veenendaal.

Glipt door de vingers

De onderneemster exploiteert alweer vele jaren een zaak in winkelcentrum De Passage Corridor en doet dat met hart en ziel: “Het Jaminconcept is natuurlijk prachtig, er bestaat simpelweg geen tweede van in ons land.
Maar op dit moment voelt het alsof het door mijn vingers glipt. Wij mogen dan weliswaar open zijn van de overheid maar we zijn echt een impulswinkel dus als er geen publiek komt, dan is het bij mij natuurlijk ook dramatisch”.

Pasen scherprechter

Los van de zorgen om de bestaande voorraden, weet Hannink dat Pasen wel eens de scherprechter zou kunnen worden. Met 50 verschillende smaken en een keur aan cadeauboxen, is de Jamin de grootste verkoper van paaseitjes van het land.

‘Voor € 12 heb je bijvoorbeeld een geweldige giftbox’

Hannink; “Pasen is voor ons wat voor veel winkels de maand december is. Elk jaar verkopen we meer. Vooral de diverse cadeauverpakkingen lopen doorgaans geweldig. Voor € 12 heb je bijvoorbeeld een geweldige ‘giftbox’, dat is toch veel leuker dan het obligate flesje wijn of alweer een bloemetje? Ik hoop echt dat ook bedrijven in en rond Veenendaal dit lezen. Het is een prachtig geschenk voor relaties en werknemers. En we bezorgen tegenwoordig ook”.

Geen steun

Doordat Jamin onder ‘food-retail’ valt, en dus niet dicht hoeft, komt Hannink niet in aanmerking voor steun van de overheid op gebied van voorraden. “Dat is wel waar ons grootste probleem zit. Maar ik wil me daardoor niet laten afleiden, ik moet door en positief blijven.
Dus gaan we binnenkort een Jamin-krant verspreiden en hebben we de ‘Ei Will Always Love You-wedstrijd’. De uitdaging is wie de langste ‘eieieieiei’ kan zingen. Musicalster Romy Montero zit in de jury. Ja, we doen er echt alles aan”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden