Autoruit laten vervangen door een echte expert [aangeboden door Autoglas Concurrent]


Foto:
aangeboden door Autoglas Concurrent

Autoruit laten vervangen door een echte expert

Op het ogenblik dat u wordt geconfronteerd met schade aan uw auto spreekt het voor zich dat u een beroep zult willen doen op een ervaren en betrouwbare partij om deze schade te laten herstellen. Een autoruit laten vervangen moet gebeuren door een echte expert omdat alleen op deze manier de best mogelijke kwaliteit en veiligheid kan worden gegarandeerd. Vreest u dat het uitbesteden van uw autoruit vervangen zorgt voor een gepeperde rekening en heeft u slechts een beperkt budget voor handen? In dat geval is het zeker interessant om de voordelige oplossing hiervoor te ontdekken.

Wanneer is een autoruit laten vervangen belangrijk?

Eigenlijk is een beschadigde autoruit laten vervangen altijd interessant. Elke vorm van ruitschade aan een autoruit brengt namelijk een zeker risico met zich mee, om van de impact op de uitstraling van de auto nog maar te zwijgen. Toch is het niet zo dat het vervangen van een beschadigde autoruit altijd verplicht is, in tegendeel. Van doorslaggevend belang op dit vlak is het type schade evenals de plaats waar de ruitschade zit. Vooral voor de voorruit is dit van belang. Deze is namelijk erg vatbaar voor ruitschade die ontstaat ten gevolge van bijvoorbeeld een ongeval of steenslag.

Schade aan de voorruit van uw auto kan zich op verschillende manieren uiten. In vergelijking met de andere autoruiten is deze namelijk als enige gemaakt van gelaagd glas. Dit gegeven zorgt er voor dat lichte ruitschade zal resulteren in een sterretje of een barst in de voorruit. In het ergste geval is het mogelijk dat de voorruit compleet wordt verbrijzeld. In geen enkel geval zal de voorruit echter in ontelbare scherpe stukken uit elkaar spatten. Dit is alleen mogelijk bij autoruiten van gehard glas zoals de zij- en achterruiten.

Is een autoruit vervangen altijd verplicht bij ruitschade?

Verschijnt er een barst in de voorruit van uw auto? Dan is dat natuurlijk zeer vervelend. Toch hoeft dit er niet meteen voor te zorgen dat u een nieuwe autoruit moet kopen. Er moet op dit vlak vooral worden gekeken naar de exacte locatie waar de barst is opgetreden. Is de barst gelegen in het gezichtsveld van de bestuurder? Dan zult u een afkeuring voor apk moeten vrezen. Dit komt omdat de barst het zicht van de bestuurder op de weg kan beperken. Dit is onder meer het geval op het moment dat er een reflectie ontstaat door het licht van een koplamp of door zonlicht. Is de (enkele) barst niet in het gezichtsveld van de bestuurder gelegen? Dan hoeft deze tijdens de controle voor de apk nog niet meteen een probleem te vormen.

Het aanschaffen van een nieuwe autoruit

De prijs voor een autoruit vervangen op zich is natuurlijk niet de enige prijs waar u rekening mee moet houden. Wat bijvoorbeeld te denken van de aankoopprijs die aan uw nieuwe autoruit is verbonden? Ook op dit vlak hebben we echter goed nieuws voor u. Ongeacht welke autoruit u wenst te kopen, het is altijd mogelijk om te besparen op de aankoopprijs. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat er twee verschillende soorten autoruiten op de markt zijn terug te vinden. We onderscheiden op dit vlak de after market autoruit van een origineel exemplaar. Het verschil tussen beide soorten autoruiten zit hem in het al dan niet aanwezig zijn van een merklogo.

Een originele autoruit die beschikt over een merklogo zult u in eerste instantie uitsluitend kunnen aanschaffen bij een erkende merkdealer. U kunt eventueel wel een tweedehands exemplaar bemachtigen, maar zelfs dan zult u merken dat de aankoopprijs nog veel hoger ligt dan noodzakelijk is. Het is wat dat betreft dan ook heel wat interessanter om er voor te kiezen om een after market autoruit te bestellen. Dit type autoglas is niet voorzien van een merklogo waardoor deze vrij kan worden verkocht. Bovendien wordt het gemaakt in dezelfde fabriek en maakt het deel uit van dezelfde productielijn als een originele autoruit waardoor er op geen enkele manier sprake kan zijn van ook maar enig verschil in kwaliteit. Een beschadigde autoruit vervangen door een after market exemplaar is dus altijd het interessantst.

Autoruit laten vervangen door een FOCWA-gecertificeerde partner

Uw autoruit laten vervangen door Autoglas Concurrent zorgt er voor dat u altijd kunt genieten van de best mogelijke kwaliteit en zekerheid. Zij werken samen met verschillende FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Dit brengt voor u als klant heel wat interessante voordelen met zich mee. Niet alleen bent u verzekerd van de best mogelijke prijs, daarnaast gebeurt het vervangen van de beschadigde autoruit door een echte expert en kunt u zeer snel terug de weg op met uw herstelde voertuig. Een autoruit laten vervangen hoeft u dus zeker niet zoveel stress te bezorgen als u op het eerste zicht misschien zou vermoeden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden