<p>Impressie van hoe het plan wordt uitgevoerd.</p>

Impressie van hoe het plan wordt uitgevoerd.

(Foto: )

Bestemmingsplan Lindewijck in Veenendaal in gang gezet

VEENENDAAL - De ontwikkeling van het nieuwbouwproject Lindewijck is een stap dichterbij gekomen met de start van de ontwerpbestemmingsplanprocedure. Langs de Industrielaan, tussen ‘t Holle Goed en het Spanjaardsgoed in Veenendaal, komen twee appartementencomplexen met in totaal 167 woningen.

“Het wordt een prachtig project met een fraaie uitstraling”, weet wethouder Stroobosscher. “Dertig procent van de appartementen is sociale woningbouw, de rest zijn (zorg)woningen. Tussen beide woongebouwen in komt een groene en openbaar toegankelijke daktuin met trap, waaronder zich de parkeergarage bevindt. Dat is heel bijzonder voor Veenendaal.”

Autobedrijf Vonk

Lindewijck - op de locatie van het vroegere autobedrijf Vonk en de Alfa Romeo-showroom van Leewis - past bij de nieuwe bebouwing aan de overzijde van de Industrielaan. Het hoogste punt meet 29 meter, aflopend tot 14 meter. Het gebied wordt heringericht, maar de openbare parkeerplaatsen aan De Schothoek (naast de Adventkerk) blijven bestaan en toegankelijk.
Uitgezonderd voor kerkdiensten. Het ontwerpbestemmingsplan ligt zes weken ter inzage. De wethouder hoopt dat het definitieve bestemmingsplan over een half jaar klaar is. Over zes à acht maanden zou dan de eerste schop de grond in gaan, gevolgd door een bouwtijd van een jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden