<p>Foto ter illustratie.</p>

Foto ter illustratie.

(Foto: PR Politie)

Overval op supermarkt Jumbo Petenbos in Veenendaal

VEENENDAAL - Supermarkt Jumbo Petenbos aan de Paddestoelenlaan in Veenendaal is woensdagavond overvallen. Politie-eenheden met kogelwerende vesten staan bij de zaak, ook vliegt een politiehelikopter over het supermarktfiliaal.

Of er iets is buitgemaakt, is nog niet bekend. De politie ondervraagt medewerkers van de supermarkt en hoort getuigen. Direct na de overval is de in- en uitgang van de supermarkt afgesloten.

Vanwege de overval is er veel publiek buiten de supermarkt. Volgens getuigen zijn twee daders op de vlucht. Zover bekend zijn er vooralsnog geen aanhoudingen verricht door de politie. Volgens getuigen is wel de scooter in een bosperceel aan de Dijkstraat-West gevonden. 

Utrechter aangehouden

Direct na de overval zocht de politie de omgeving van de Jumbo af. Op het station in Veenendaal zag een agent een jongen staan die aan het signalement voldeed. Het bleek de 17-jarige Utrechter te zijn. Hij is in de trein bij Driebergen aangehouden.
Naar de tweede overvaller is de politie nog op zoek. Hij droeg, net als de andere verdachte, donkere kleding en had een capuchon op. Volgens een getuige dumpte het tweetal na de overval de scooter naast een fietspad en rende verder richting de Dijkstraat.

Het is de tweede overval op een Jumbo in Veenendaal in korte tijd. Op zaterdag 6 februari sloegen overvallers al toe bij de Jumbo aan het Prins Willem Alexanderpark.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden