<p>Weerbikkel Carl van Boven vindt het net iets te koud om in korte broek de post te bezorgen. Hier is hij gespot aan de Tinneweide. (Foto: Anne Slok)</p>

Weerbikkel Carl van Boven vindt het net iets te koud om in korte broek de post te bezorgen. Hier is hij gespot aan de Tinneweide. (Foto: Anne Slok)

(Foto:)

Veenendaalse weerbikkel Carl van Boven: ‘Korte broek? Nu even niet!’

Veenendaal - Carl van Boven, de postbezorger die (bijna) altijd in weer en wind te zien is in zijn korte broek. vindt het daar nu net iets te koud voor. Deze week werd hij gespot aan de Tinneweide. Sinds jaar en dag komen we hem tegen in de korte broek. Maar nu even niet. Carl heeft daar een plausibele en even simpele verklaring voor: het is gewoon te koud!

Bij temperaturen op en onder het vriespunt grijpen veel mensen naar een dikke jas of sjaal, maar de Veenendaalse postbode Carl van Boven trekt de korte broek aan. Daarmee haalde weerbikkel Carl, nu 61 jaar, menigmaal het nieuws, regionaal en zelfs landelijk.
Hij werd de man van PostNL die alleen maar in korte broek op de fiets stapt.
Het geeft een wat vreemd gezicht: een donkere korte broek, een stel stevige blanke benen die voorzien zijn van echte bergstappers. Je moet maar durven.
Carl noemt het lekker luchtig en het sterkt zijn lichaam.

Vreemd gezicht

Het kan hem dan eigenlijk niet koud genoeg zijn.
Maar... het was dan ook een vreemd gezicht om hem vorige week te zien in een lange broek. Begin december 2015 verklaarde hij nog tegenover Aart Aalbers van de Veenendaalse Krant dat hij het bijna nooit koud krijgt.
‘’Ik krijg het al vrij snel warm en dan plakt zo’n broek al snel aan mijn benen. Ooit heb ik op een mooie zonnige dag in januari de korte broek aangetrokken. Het is nog regelmatig 13 graden en dan is het heerlijk. Als ik het koud krijg, trek ik echt wel een lange broek aan!’’

Lange broek

In november 2016 laat hij eenzelfde geluid horen in dagblad De Gelderlander waarin hij verklaart om alleen zijn lange broek uit de kast te halen als specifieke weersomstandigheden daar om vragen, zoals sneeuw of lage temperaturen.

‘Weinig momenten geweest dat ik voor een lange broek koos’

Carl toen: ‘’Maar dan bedoel ik écht laag. Dat merk ik wel wanneer. Verder trek ik bij regen een regenbroek aan, maar dan heb je het ook gehad. In die 15, 16 jaar dat ik postbode ben, zijn er maar weinig momenten geweest dat ik voor een lange broek heb gekozen.’’

Van Boven krijgt naar eigen zeggen altijd leuke reacties op straat. In 2016: „Mensen vragen dan vaak of ik het koud heb. Nou, nee hoor. Ik beweeg veel en iets sneller dan gewoonlijk. Op die manier blijf ik lekker warm.”

Verbazing

Maar hoe anders is het nu... Veenendaler Anne Slok trof zijn eigenzinnige plaatsgenoot terwijl hij zijn bezorgdienst deed langs de Tinneweide. Tot diens grote verbazing had Carl geen korte broek aan.
Hij verklaart het dragen van zijn lange broek: ‘’Het is niet te harden zo koud. Ik heb de regenbroek maar aangetrokken”. “Maar”, zo roept deze stoere bikkel, “Onder de regenbroek draag ik de korte broek hoor!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden