Nieuwe naam basisschool Mozaïek Bongerd: WereldKidz De Vlieger


<p>Kinderen onthullen de nieuwe naam.</p>

Kinderen onthullen de nieuwe naam.

(Foto'Pieter Vane)

Nieuwe naam basisschool Mozaïek Bongerd: WereldKidz De Vlieger

Veenendaal - Op 9 februari heeft openbare basisschool Mozaïek Bongerd, onderdeel van stichting WereldKidz, een nieuwe naam gekregen: WereldKidz De Vlieger. De naam is ontstaan met inbreng van leerlingen en team en was nodig omdat er binnen de groep al een school met dezelfde naam bestond.

Door de lockdown is de onthulling tweemaal uitgesteld. Twee leerlingen uit groep 5/6, Nawaal en Hassan, mochten het lint doorknippen en de naam onthullen: De Vlieger.

Ruimte

De naam De Vlieger past goed bij de visie van de school om kinderen te begeleiden het optimale uit zichzelf te halen door doelgericht en toekomstgericht te werken. Een woordvoerder: ‘’Op school bieden wij ruimte voor ontwikkeling en groei. Zoals bij een vlieger, ieder op zijn eigen unieke manier en in een tempo dat bij je past. Ook staat een vlieger voor expressie en veerkracht. Zo ook stemmen we in ons onderwijs af op wat een kind nodig heeft en bieden een stevige basis door sterk (taal)onderwijs.
Juf Linda: “Bij een kleuter houdt de juf het touw nog wat steviger vast en naarmate een kind wind vangt, laten we het touw meer los en sturen we alleen bij waar nodig.” Gelijk een vlieger in de wind.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden