Stakingen niet uitgesloten bij Trivium Veenendaal


<p>De ingang van Trivium aan de Rozenstraat. (Foto: Google Streetview)</p>

De ingang van Trivium aan de Rozenstraat. (Foto: Google Streetview)

(Foto: )

Stakingen niet uitgesloten bij Trivium Veenendaal

Veenendaal - Stakingsacties bij Trivium Ardagh in Veenendaal zijn niet uitgesloten. Die lijken sinds maandagavond dichterbij dan ooit. Als voor volgende week nog geen goed plan op tafel ligt, dan wordt het werk neergelegd. En dan niet alleen in Veenendaal.

Dat is de uitkomst van de twee digitale vergaderingen die FNV Metaal maandag heeft gehouden. De leden hebben het eindbod van het metaalbedrijf Trivium aan de Rozenstraat in overgrote meerderheid afgewezen en dus wordt de druk opgevoerd voor een goed sociaal plan. De ontslagvergoeding voor de 130 werknemers vormt de crux in het geheel.

Te weinig

Die is voor de bonden veel te weinig terwijl het internationaal opererende bedrijf, aldus FNV Metaal, de lasten makkelijk kan dragen. De leden van FNV Metaal, maar ook die van CNV Vakmensen, willen een betere ontslagvergoeding en voeren de druk verder op met een ultimatum. Murat Sekercan van FNV Metaal: ‘’Volgende week komen de moedige strijders in actie om hun eisen kracht bij te zetten. Trivium Veenendaal moet straks dat ultimatum heel serieus nemen. Als ze dat negeren en niet instemmen met de eisen van de strijders, dan volgen er acties.’’
Hij benadrukt dat de stakingen dan niet alleen in Veenendaal komen ,,maar ook in andere vestigingen van Trivium.’’

 Gemeente

Het bedrijf staat midden in de woonwijk in Veenendaal. Begin januari is bekend gemaakt dat de productie naar Hongarije verhuist omdat het vanaf maart een belangrijke klant verliest. Voor nagenoeg alle werknemers wordt ontslag aangevraagd. Eind december worden de gebouwen de de gronden aan een nieuwe eigenaar overgedragen. Dat is naar verwachting de gemeente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden