Bewoners 19 woningen aan Framboos en Mispel zonder warmte


<p>Woningen Framboos zonder warmte.</p>

Woningen Framboos zonder warmte.

(Foto: Paul Hermans)

Bewoners 19 woningen aan Framboos en Mispel zonder warmte

Veenendaal - De bewoners van 19 woningen aan de Framboos en de Mispel zitten sinds zondag 7 februari, het koude begin van de winter, zonder verwarming. Ze hebben er genoeg van.

Bijna ieder jaar aan het begin van de winter heeft de aardwarmte installatie die de 19 woningen van Patrimonium woonservice voorziet van warmte en warm water problemen. Bewoner Paul Hermans: ‘’Nu werd het echter niet opgelost, de onderhoudsbedrijven wijzen naar elkaar. Maar Patrimonium Woonservice is als verhuurder en leverancier van warmte en warmwater in de ogen van de bewoners verantwoordelijk.
Diverse bewoners eisen van Patrimonium nu een definitieve ingreep en stellen de verhuurder tevens aansprakelijk voor de kosten van elektrisch bijverwarmen en de immateriële schade.’’
Dit milieuproject dat in 1999 met veel bombarie is gepresenteerd is volgens Paul Hermans gewoon mislukt.

Reactie

Inmiddels heeft de verhuurder Patrimoniums woonservice ook geageerd: ‘’Wij vinden het bijzonder vervelend dat onze huurders aan Framboos en Mispel direct met het invallen van de vorst zonder verwarming zitten. De installateur is er sinds vanochtend aan het werk. De installatie draait weer en de eerste woningen hebben gelukkig alweer verwarming en warm water. De installateur brengt nu ook een extra voorziening aan die ervoor zorgt dat het systeem bij een storing zichzelf herstart. Tot nu toe moest dat altijd handmatig gebeuren.
De bewoners krijgen van ons nog een persoonlijk bericht in verband met de overlast die zij hebben ervaren.
Ondertussen werken we aan een permanente oplossing. Het huidige centrale systeem gaan we vervangen door warmtepompen per woning die draaien op groene stroom. Duurzaam dus én individueel. Met als belangrijk voordeel dat als er toch nog een storing optreedt, niet meteen alle bewoners zonder verwarming en warm water zitten. Dit vraagt enige tijd maar we streven ernaar die oplossing voor het nieuwe stookseizoen gerealiseerd te hebben.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden