<p>Webinairs van de bibliotheek Scherpenzeel.</p>

Webinairs van de bibliotheek Scherpenzeel.

(Foto: )

Bibliotheek Scherpenzeel start met webinars

Scherpenzeel - Nu de fysieke ontmoetingen anders moeten, organiseren de Bibliotheek Scherpenzeel en SeniorWeb Scherpenzeel op dit moment webinars. Er zijn er al een aantal georganiseerd en er staan de komende een aantal webinars op de planning.

Het geven van een webinar is toch iets anders dan het geven van een live presentatie. Er was veel belangstelling voor de webinar van DigiCafé XL en bij de presentatie van het jaarprogramma van SeniorWeb. Bijkomend voordeel van webinars is dat ze ‘bewaard worden’ en op een ander moment bekeken kunnen worden. Dat allemaal vanuit huis, op het moment dat het de kijker uitkomt. Voor het DigiCafé wordt het zgn. beeldbellen gebruikt zoals bij videovergaderingen.

 De ervaringen

Marjon de Kruijff: “Niet alleen voor het publiek, maar ook voor de vrijwilligers en voor onszelf is het een verandering. Het praten tegen een beeldscherm zonder dat je het publiek ziet is toch wel apart. We zien wel dat ook mensen naar bijeenkomsten kwamen ook voor het ontmoeten. Dat zit er nu even niet in.”

Alfred Haaksma: “Qua techniek en organisatie is allemaal anders en nieuw. Dat is voor ons een uitdaging en een nieuwe ervaring. Maar er zijn ook nieuwe bezoekers. We zien en ervaren ook voordelen van deze andere vorm van presenteren. Gelukkig beschikken we allemaal over technieken en toepassingen. Wij zien ook dat digitale technieken een goede ontwikkeling is. Stel je voor dat we nu niet zouden beschikken over online winkels, videobellen, thuiswerkplekken, whatsapp enz. Digitaalvaardig zijn is voor iedereen belangrijk”.

Afhaalbieb

Verder kunnen er 24 uur per dag, 7 dagen in de week boeken gereserveerd worden en ‘verassing pakketten’ besteld worden. De pakketten kunnen dan dezelfde dag of anders de volgende dag opgehaald worden bij de Bibliotheek. Verder kan gebruik gemaakt worden van de online diensten als: e-books, luisterboeken en online tijdschriften.

Meer informatie over de bibliotheek en digitaalvaardig worden en blijven: www.bibliotheekscherpenzeel,  www.seniorweb.nl/scherpenzeel of bel 033 2773107

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden