Feelgood mellow van Veense bodem

Veenendaal - De Veenendaalse DJ 4-Get it heeft een nieuwe single uitgebracht. Het nummer heet ‘Make me feel’ en is te beluisteren op het YouTube-kanaal van Veense Peper.

In meerdere opzichten is ‘Make me feel’ anders dan wat mensen van DJ 4-Get it gewend zijn. Zijn wortels liggen in de hardcore, terwijl ‘Make me feel’ een behoorlijk mellow nummer is. En de tracks die hij het afgelopen jaar dropte in de Wereldbeatz speellijst waren allemaal sterk politiek-maatschappelijk getint; ‘Make me feel’ is daarentegen een zoet feelgood deuntje.

Remix

De oplettende luisteraar zal in het nummer samples van ‘Loving You’ van Minnie Ripperton (1975) herkennen. Toch is ‘Make me feel’ niet een simpele remix te noemen. De samples zijn dermate gerecontextualiseerd dat het centrale thema verlegd wordt van bewondering naar verlangen. Bovendien heeft ‘Make me feel’ een andere opbouw - en zijn de meest herkenbare delen weggelaten. “Hoewel de verleiding wel groot was om die hoge noot er in te stoppen,” geeft DJ 4-Get it grif toe.

Of met ‘Make me feel’ een nieuwe weg wordt ingeslagen, is nog niet te zeggen. “Ik wilde dit gewoon maken, ik had er de inspiratie voor,” zegt DJ 4-Get it. “Maar daarmee keer ik mijn hardere werk of mijn geëngageerde nummers nog niet meteen de rug toe. Ik maak wat er in me opkomt, en nu was het een zoetsappig mellow nummer.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden