<p>Puzzels maken in het FabLab.</p>

Puzzels maken in het FabLab.

(Foto: )

Bibliotheek Veenendaal: online plezier in het FabLab

Veenendaal - In het FabLab van de Bibliotheek Veenendaal zijn er binnenkort twee leuke online activiteiten voor creatieve techniekliefhebbers. Op 6 februari is er een gratis online workshop 3D-ontwerpen voor kinderen vanaf 9 jaar. Daarnaast kunnen kinderen van alle leeftijden een ontwerp voor een bijzonder Valentijnscadeau laten graveren met een lasersnijder.

Tijdens deze gratis online workshop leren de deelnemers hoe ze een 3D-ontwerp in Tinkercad kunnen maken. Dit ontwerp kan op een later moment, als het FabLab weer open is, geprint worden op de 3D-printers in De Cultuurfabriek. Ook kunnen de deelnemers leren hoe ze hun 3D-ontwerp om kunnen zetten in LEGO-instructies, zodat ze thuis hun ontwerp kunnen nabouwen.

De workshop vindt plaats op zaterdag 6 februari van 13.30-15.00 uur en is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar. De deelnemers hebben thuis een laptop met microfoon en webcam nodig. Reserveer een gratis ticket op de website van de Bibliotheek om mee te kunnen doen.

Valentijnscadeau

Op zoek naar een mooi Valentijnscadeau? Laat een puzzelhartje maken in het FabLab! Deelnemers kunnen een ontwerp opsturen, wat in het FabLab met de lasersnijder op een houten puzzelhartje wordt geprint en naar je wordt opgestuurd.

Deze actie is voor kinderen van alle leeftijden, meedoen kost €2,50. Koop vóór 6 februari een ticket om de instructies te krijgen en mee te kunnen doen. Tickets zijn te koop op www.bibliotheekveenendaal.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden