Column door Hennie Bos: ‘Drang tot Ecapisme’


<p>Hennie Bos.</p>

Hennie Bos.

(Foto: )

Column door Hennie Bos: ‘Drang tot Ecapisme’

‘’Ecapisme is de psychologische neiging of gewoonte om de zorgen van het alledaagse leven en de daarbij behorende verplichtingen te vergeten/de werkelijkheid ontvluchten. Nou, dan ben ik snel klaar met deze column. Wat zou ik - samen met mijn vrouw - graag naar Spanje of Oostenrijk vertrekken en Veenendaal een tijdje achter ons te laten. Wat zou ik graag vluchten naar een vol stadion, waar ik F.C. Utrecht zou willen toejuichen, behalve tegen Feyenoord. Wat zou ik graag weer een keer draaien als dj op een koude winteravond in bijvoorbeeld DownTown, met de neonletters in de sneeuw gekleurd en de muziek die de toon aangaf.
Ja, ik wil soms vluchten omdat ik genoeg heb van - daar is ie weer - Diederik Gommers of die zuurpruim van een Ernst Kuipers die voor een avondklok pleit. Een bezoekje aan bijvoorbeeld Hoogvliet in Veenendaal levert meer coronagevallen op dan de avondklok, denk ik hardop.
Die twee heren tonen steeds meer aap-gedrag en kruipen steeds meer naar de top van de rots.
Op de top zit nog steeds de heer Mark Rutte. Je kunt zeggen wat je wilt maar als er een politicus is die ongestraft recht (en rechts) kletst wat krom is, dan is het onze Mark wel. Over politiek gesproken. Als u dit leest heeft de inauguratie vandaag plaatsgevonden van Joe Biden. Ik hoop dat dat allemaal goed afloopt. Ik heb nog wat zorgen over de situatie in Amerika.
Als het toch gaat over ecapisme… ‘Trump, denk eens voor maar één keer na’ zou ik willen zeggen! Gelukkig heeft de PvdA weer een lijsttrekker, Lilianne Ploumen, waar ik achter sta. Pal! Soms voel je dat een politicus zijn politieke verantwoordelijkheid moet nemen. Asscher kwam er te laat achter, maar hij heeft het gedaan, evenals Wiebes. Ik sta overigens ook achter burgemeester Kats mocht hij de SGP de rug toekeren. Nog los van de vraag of én in hoeverre er andere zaken uit het beginselprogramma zijn van de SGP die mogelijk schuren tegen de algemene opvattingen. Gert-Jan denkt erover na en toont daarmee zijn ‘kwetsbaarheid’. Dat siert hem. Ik sta pal achter Gert-Jan.
Wat zou ik graag eens gewoon een café, restaurant of lunchroom binnen willen stappen. Gewoon eens afspreken op een terras. Wat zou ik graag willen vluchten om al die verhalen over de voetbalvereniging DOVO te missen. O ja, en ook al die nietszeggende rubrieken over transfers van kennelijke voetballers op het niveau van DOVO of De Merino’s. Vroeger werd daar niet over geschreven. Je ging gewoon van De Merino’s naar DOVO en dan kreeg je als A-selectiespeler een paar voetbalschoenen die je kon halen bij Davelaar. Ik heb ze nooit opgehaald omdat ik dat niet eerlijk vond.

Nou ja, principes kunnen vervagen. Jammer dat Davelaar Sport geen essentiële winkel is, anders was ik morgen gegaan om ze alsnog te reclameren.
Nee, ik was het niet vergeten! Hier geen last van ecapisme. Ik zou ook wel willen vluchten uit de huidige politiek in Veenendaal. Ik kan me niet warmen aan de koude politieke zakelijkheid die er in Veenendaal heerst. ‘We doen het goed’ is wat het college uitstraalt. De menselijke maat zou meer aandacht moeten krijgen!
Ik sta pal achter verandering van het politieke klimaat van Veenendaal. Pal!’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden