<p>Jazzdance bij Argos is topsport. (Foto Argos Dance)</p>

Jazzdance bij Argos is topsport. (Foto Argos Dance)

(Foto: )

Argos-Dance bestaat ruim 40 jaar in Veenendaal

Veenendaal - Op 15 april 1980 gingen B. Beurskens en T. van Beek naar de notaris om de Jazzdansvereniging op te richten. Dit naar aanleiding van een afsplitsing van een andere vereniging. Argos heeft tot doel de danssport in de ruimste zin van het woord te stimuleren en daardoor de volksgezondheid te bevorderen. Zij trachten dit doel te bereiken door het deelnemen aan wedstrijden en het organiseren hiervan. De vereniging voorgesteld.

Door Co Keulstra

Het houden van onderlinge wedstrijden en het mogelijk maken van deelname aan de praktische oefeningen van de danssport. Door middel van veel trainingen. Argos is ook aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Gymnastiek Verbond. In die eerste periode bestond het bestuur uit voorzitter T. van Beek, secretaris B. Beurkens, vice-voorzitter G.D. Anbeek, bestuursleden G.B. Bolderman en M.J. Tuil Dit staat in de notariële akte die opgemaakt is in 1980.

40-jarig bestaan

Dat was vorig jaar 40 jaar geleden. In de loop der jaren is er veel veranderd. Veel hoogtepunten en kleine dieptepunten met Jazzdansvereniging Argos, nu Argos-dance, meegemaakt. In de begintijd was Jazzdansvereniging Argos een bloeiende vereniging omdat zij de enige dansvereniging in Veenendaal was, die ontzettend snel bekendheid kreeg. Met een lange wachtlijst. Die is er niet meer. Iedereen kan nu vrij snel invoegen. Nog steeds is de belangstelling groot om te dansen. Argos-dance heeft goede en gekwalificeerde docenten. Het voornaamste voor de vereniging was het aanleren van jazzdansen en het meedoen aan de NK wedstrijden georganiseerd door de KNGU.

“Nog steeds is de belangstelling groot om te dansen.” 

Ook de bekende Demogyada’s (Dance2demo) zijn door Argos georganiseerd in Veenendaal. Daarmee zijn ook regelmatig prijzen mee gewonnen. Maar tijden veranderen. Ook bij Argos. Jazzdans werd moderner en er werden meerdere dansen ingevoerd zoals de moderne dans, hiphop, Dancehall, peuterdans, kleuterdans en zelfs het Nijntje Beweegdiploma kan men bij Argos-dance behalen. In 2019 is Argos begonnen met een groep mensen met een beperking, door de ouders aangegeven. Een docente met veel ervaring heeft dit opgepakt.

Argos-dance is een vereniging die nog steeds vernieuwend bezig is. Ze halen nog steeds eerste, tweede en derde prijzen bij de voorrondes van het NK en in 2019 stonden ze weer met de jeugdselectie in Ahoy Rotterdam tijdens de NK finale. Daar is de vereniging erg trots op. Maar ook op andere groepen, alle docenten en alle medewerkers van Argos-dance die zich belangeloos inzetten.

Geen feest

Er stond een groot feest gepland wegens het 40-jarig bestaan, maar door het coronavirus kon dit niet doorgaan. Argos-dance heeft geen eigen clubhuis, daar ontbreken de financiën voor. Argos -Dance manifesteert zich op culturele markten en probeert zich zo te presenteren aan aan Veenendaal. Argos-Dance traint op diverse locaties in Veenendaal.

Argos heeft geen eigen clubhuis. De leden dansen in Veenendaal Oost, aan de Binnenronde in Zuid, in ‘t Kofschip in West en aan de Goudmos in Petenbos.

Met zijn allen werken ze naar de dansshow in Theater Lampegiet toe en de spanning begint altijd op een gezonde manier op te lopen.

De show is de beloning voor een jaar lang hard werken. Daarnaast is een veilig sportklimaat erg belangrijk voor Argos Dance. Alle docenten en bestuursleden zijn in het bezit van een VOG en Argos beschikt over een vertrouwenspersoon. info@argos-dance.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden