Gebouw CLV officieus in gebruik genomen


<p>Directie in gesprek met leerlingen.</p>

Directie in gesprek met leerlingen.

(Foto: )

Gebouw CLV officieus in gebruik genomen

Veenendaal - ‘’Wat hadden we ons nieuwe gebouw graag met toeters en bellen, tromgeroffel, fanfaremuziek of een popconcert, postduiven, vlaggen, door te knippen linten, (geen ballonnen!) en gebak in gebruik willen nemen op maandag 4 januari. Als bekroning op jaren van denken, overleggen, afstemmen, beslissen, tekenen, rekenen, worstelen, slopen, bouwen, afwerken, stofhappen, aanschaffen, weggooien, ploeteren, uithuilen, glunderen en bewonderen. Maar het zit er nog even niet in.’’ Dat stelt Annet Dankelman namens het CLV Veenendaal over de ingebruikname van de nieuwbouw.

‘’Dat moment komt nog wel. Net als dat van de officiële opening. Daarmee wachten we tot we elkaar weer in de armen mogen sluiten en om de nek kunnen vliegen. Want veel mensen verdienen aandacht voor hun aandeel in het deels slopende, maar vooral constructieve proces. De stratenmaker en de architect, de bouwdirecteur en de installateurs, de betonvlechters en de schilders, de timmerlui, de vloerensmeerders, wandenzetters, plafondmakers, de rekenaars en de tekenaars, de geldschieter en de uitgever van dat geld. Maar we zijn ook blij dat er vanaf 5 januari toch leerlingen rondlopen in het gebouw.’’

Niet kunnen vinden

Examenleerlingen die hun ogen uitkijken en naar de onbekende weg vragen, een toilet zoeken, hun lokaal niet kunnen vinden. De treinzitjes op de leerpleinen waren al snel ongekend populair. ‘’Al moeten we wel steeds duidelijk maken dat zo’n plein misschien de trekken van een lunchroom heeft, maar dat het dat niet is. Wij zijn apetrots op dit gebouw van klasse(n), met verantwoord hergebruik van materialen, bijna energie neutraal en nog een aanwinst voor de Kerkewijk ook. Als je naar binnenloopt gaat er een onderwijswereld voor je open.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden