Nooit meer je knip kwijt dankzij deze studenten


<p>Veenendaler Niek van Mourik (l) ontwikkelde met mede-studenten een traceerbare portemonnee.</p>

Veenendaler Niek van Mourik (l) ontwikkelde met mede-studenten een traceerbare portemonnee.

(Foto:)

Nooit meer je knip kwijt dankzij deze studenten

Veenendaal/regio - Zes studenten Technische Bedrijfskunde van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben een traceerbare portemonnee ontwikkeld. Begin van het afgelopen jaar startte zij met het project ‘Student Company’.
Na lang brainstormen en bedenken was de U-Wallet een feit. Veenendaler Niek van Mourik is één van de zes studenten die aan de U-Wallet heeft gewerkt. ,,Wat deze portemonnee uniek maakt is het gebruik van GPS in plaats van bluetooth. Veel ‘traceerbare’ GPS-artikelen werken met een bluetooth-verbinding. Wanneer deze verbinding is verbroken kan men er niets meer mee. Wij hebben specifiek gekozen voor GPS om de portemonnee over bijna de hele wereld vindbaar te maken.’’ De zogenoemde U-Wallet werkt als volgt: de portemonnee heeft een eigen telefoonnummer. Deze kan je een commando sturen om de locatie op te vragen. Binnen enkele seconden wordt de huidige locatie teruggestuurd.
Zo weet men direct of de portemonnee nog thuis ligt of dat deze onderweg ergens is kwijtgeraakt. Info: www.u-wallet.nl of op sociale media.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden