Burgemeester sluit gebouw vanwege kweken hennep


Foto:

Burgemeester sluit gebouw vanwege kweken hennep

Veenendaal - Burgemeester Gert-Jan Kats sluit met ingang van 13 januari een bewoonde schuur van een koopwoning aan de Pelikaanstraat in Veenendaal.

Tijdens een recente controle van gemeente en politie is in de schuur aan de Pelikaanstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Naast de kwekerij was in het gebouw een bedrijf gevestigd dat diverse cannabisproducten maakt en verkoopt. In de hoofdwoning zelf is niets aangetroffen.
De hennepkwekerij is door de politie ontmanteld en de aangetroffen planten zijn inmiddels vernietigd. De sluiting is op grond van de Opiumwet en is gedurende drie maanden van kracht. Het pand aan de Pelikaanstraat 16 is zichtbaar verzegeld en mag door niemand worden betreden. De eigenaar is per brief over de sluiting geïnformeerd.

Brandgevaarlijke situatie

Burgemeester Kats: ”Een hennepkwekerij is brandgevaarlijk. Je brengt hiermee zowel jezelf als je buren in gevaar. In dit geval bleek dat er ook nog naast de kwekerij gewoond werd. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als er om wat voor reden dan ook brand ontstaan was. Daarnaast is de productie van en handel in cannabisproducten zonder de daarvoor benodigde vergunningen niet toegestaan. Ik zal daarom alles doen wat binnen mijn mogelijkheden ligt om te zorgen dat dit bedrijf zijn activiteiten binnen Veenendaal staakt.”

Signalen melden

Door alert te zijn en signalen snel te melden, kunnen inwoners en ondernemers hun steentje bijdragen aan de aanpak van deze vorm van criminaliteit. Signalen kunnen gemeld worden bij de politie via (0900 8844) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Pandeigenaren doen er goed aan om bij de verhuur of onderverhuur van hun pand goede afspraken te maken over met wat voor doel het pand gebruikt gaat worden. Leg deze afspraken altijd vast in een (huur)contract.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden