<p>De Hof aan de Arnhemseweg in Renswoude ondergaat op dit moment een complete make-over. (Foto&#39;s: PR)</p>

De Hof aan de Arnhemseweg in Renswoude ondergaat op dit moment een complete make-over. (Foto's: PR)

(Foto: )

Restaurant De Hof bouwt aan de toekomst

Renswoude - Bij restaurant De Hof in Renswoude is de tweede lockdown aangegrepen voor een complete make-over. “Niet even een kwast verf”,volgens eigenaar Jan-Egbert Bos, “maar compleet nieuw en klaar voor de toekomst.” Dit plan lag al op de schap, maar is door corona aangepast en door de tweede lockdown zelfs naar voren gehaald.

Toen eind oktober de vooruitzichten nog somber waren is iedereen gebeld en ingeschakeld om half november te starten met de verbouwing, en hierdoor is het gelukt om eind januari klaar te zijn.”Het is een mega-verbouwing waar echt 10 weken volledig voor nodig bleken, dus dit is het moment om het te doen” volgens Bos. “Als we straks klaar zijn mogen we nog niet open, we gaan dan waarschijnlijk de ramen dicht plakken om de primeur echt te bewaren tot we weer open mogen”. Er zijn meerdere muren weg gehaald, de entree en garderobe zijn gesloopt en op die plek is het compleet nieuwe bargedeelte gebouwd.

Van deze tijd

Alles wordt aangepakt: ”Van de plafonds, de vloeren, de wanden, de verlichting tot de bar aan toe: alles wordt nieuw. Het interieur wordt echt van deze tijd met een bijzondere warme sfeer plus een bargedeelte dat 2,5 keer zo groot wordt als voorheen. Dit nieuwe bargedeelte moet helpen om nieuwe doelgroepen aan te spreken zoals de jongere (25+) generatie die er straks aan leuke halfhoge zitjes kunnen borrelen en eten, maar ook de zakelijke doelgroep wordt hier mee aangesproken omdat je er overdag heel goed kunt afspreken voor een kop koffie of een lunch en natuurlijk wordt het een leuke plek voor een borrel en/of een hapje aan het eind van de middag.
De serre en het restaurant worden ook compleet nieuw met onder meer gezellige banken om straks met vrienden of familie heerlijk te tafelen als het weer mag.Er wordt nog gewerkt aan een ‘borrelterras’ dat naast het nieuwe bargedeelte komt, ook om de nieuwe en jongere doelgroep hiermee aan te spreken.

Lange zomer 

Op dit borrelterras moet de zomer al vroeg beginnen en lang doorgaan door de ‘festival-achtige’ stretchtent en de heaters die er komen, ook komt er een speciale cocktailbar en ook de wijnkaart en de bierkaart worden vernieuwd en helemaal van nu. De Hof blijft dus de locatie voor een kopje koffie, lunch, borrel of diner. Daarnaast blijven er natuurlijk de zalen voor feesten en trouwerijen, ook is De Hof al een aantal jaren een officiële trouwlocatie. Daarnaast blijven catering en events ook tot de mogelijkheden behoren, de speciale foodtrailer staat startklaar voor als we weer mogen.
Op de vraag of Bos het niet spannend vindt om juist in deze onzekere tijden zo’n grote investering te doen antwoordt hij: “Natuurlijk is het enorm spannend, maar als we omdenken dan is het juist nu de tijd omdat je anders niet zo maar even 10 weken dicht kunt. En daarnaast denk ik echt dat iedereen staat te popelen om zo meteen de horeca weer in te gaan en onze nieuwe zaak wil komen bekijken! Wij blijven positief en houden de moed er in!’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden