Game Battle game competitie vanuit huis


<p>Digital Days 2021 wordt vanuit huis gespeeld en staat in het teken van &lsquo;Create your future&#39;.<br>(Foto: CHE media studenten team)</p>

Digital Days 2021 wordt vanuit huis gespeeld en staat in het teken van ‘Create your future'.
(Foto: CHE media studenten team)

(Foto: )

Game Battle game competitie vanuit huis

Veenendaal/regio - Tijdens de inmiddels welbekende online InfoSupport Game Battle gaan jongeren in competitieverband gamen, op vrijdag 12 februari om 16.00 uur met een live streaming vanuit de studio van het Technova Collega in Ede.

Voor alle jongeren die niet weg te slaan zijn bij hun Playstation of game computer is er dus goed nieuws. Het jaarlijkse event De InfoSupport Game Battle staat weer voor de deur. Dit jaar niet op de locatie in De Basiliek maar gewoon vanuit ieders eigen huis.

Non-stop gamen

Spelen vanuit huis maakt het zeker niet minder leuk. De gamewedstrijd duurt maar liefst tien uur lang. En de avond wordt vanuit de studio met een livestream gehost. En natuurlijk worden er hele gave games gespeeld. Op de website van digital-days.nl zijn alle games titels te vinden.
De game battle wordt afgetrapt door de presentator en de game captain. Elk uur wordt er een quiz georganiseerd. Ook is er een challenge om te spelen tegen de winnaar van de Game Battle van vorig jaar. Uiteraard zijn er weer hele coole prijzen te winnen. Al met al wordt het een heel gave game-night. Het is de ultieme challenge voor de jonge game talenten uit de Foodvalley regio om hun gametalent te laten zien!
Deelnemen? Voor meer informatie kunnen de gamers, en natuurljk ook hun ouders, terecht op www.digital-days.nl/gamebattle. De InfoSupport Game Battle start op vrijdag 12 februari om 16.00 uur.

Podium

De InfoSupport Game Battle is onderdeel van de 5e jubileumeditie van Digital Days. Het tech talent-evenement wordt mede door studenten georganiseerd en is hét podium voor jongeren in de Regio Foodvalley om ze enthousiast te maken voor de legio mogelijkheden en kansen in de ICT.
Digital Days staat in het teken van ‘Create your future’: technologie is niet meer weg te denken en onze toekomst. Op 12 februari vindt de Hackathon in hybride vorm plaats en de 10 uur durende online Game Battle. De Tech Day op vrijdag 25 juni is het sluitstuk van de Digital Days.
Jong talent in de regioHet is een uitdaging om jongeren in de regio te behouden die kiezen voor een opleiding en een baan in de ICT, want er is behoefte aan toekomstbestendige professionals in deze uitdagende sector. Met Digital Days wil ICT Valley, de belangenbehartiger van de vele ICT-bedrijven in de regio, hier verandering in te brengen.
Gerrit Valkenburg namens ICT Valley: “Door jongeren kennis te laten maken met ICT als innovatiedrager en interessant beroep, hopen we dat er meer voor ICT wordt gekozen op het vo en bij een beroepsopleiding.
De komende decennia zien we alleen maar groei en een tekort aan arbeidskrachten, dus elke leerling telt.”
ICT Campus en partnersDigital Days is een initiatief van ICT Campus en haar partners. In de Regio Foodvalley is ICT Campus de facilitator van samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs.
Studenten van verschillende scholen uit de regio, zoals Christelijke Hogeschool Ede en ROC A12, organiseren het event samen met ICT Valley onder de vlag van ICT Campus. Bij alle onderdelen strijden de deelnemers voor een award en andere prijzen.
Onlangs is Digital Days als tweede geëindigd in de categorie Opleiding & Training van de Computable Awards 2020 en tevens de publieksfavoriet.

Samenwerking

ICT Campus in Veenendaal faciliteert samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs in de Regio Foodvalley. In dit programma werken meer dan 100 IT-bedrijven van ICT Valley, acht gemeenten en onderwijsinstellingen samen met als doel om in 2025 uit te groeien tot hét ICT-centrum van Nederland voor de sectoren (Agro)Food, Health en Tech die de regio rijk zijn.
De partners zorgen er samen voor dat de Regio Foodvalley de ICT-banenmotor is met een optimaal vestigingsklimaat voor ICT-bedrijven en top ICT-onderwijs. Zie www.ictcampus-foodvalley.nl.

Digital Days wordt georganiseerd om naar dit doel te werken en jongeren te enthousiasmeren voor ICT én te behouden voor de regio. In 2021 vindt de 5e jubileumeditie plaats. ICT Valley organiseert het evenement onder de vlag van ICT Campus en samen met andere ICT Campus-convenantpartners, waaronder HSO, Hillstar, Rabobank, Christelijke Hogeschool Ede, ROCA12, Knooppunt Techniek, Sterk Techniekonderwijs en Regio Foodvalley. Zie digital-days.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden