Familie Van Ginkel sportkenners, Peter van Ojik Sportlid van verdienste


Juryvoorzitter Koen van Manen rijkt de Jan van de Polbokaal uit aan Peter van Ojik
Juryvoorzitter Koen van Manen rijkt de Jan van de Polbokaal uit aan Peter van Ojik (Foto: Sportservice Veenendaal)

Familie Van Ginkel sportkenners, Peter van Ojik Sportlid van verdienste

Veenendaal - De familie Van Ginkel mag zich de Sportkenner van Veenendaal 2020 noemen. Aan het eind van de vijftig vragen tellende sportquiz over de Veenendaalse sport in 2020 bleek de familie de meeste punten te hebben gescoord. “Snel en goed antwoorden,” dat was het recept van de winnaars. Eén vraag hadden alle deelnemers goed: wie de Jan van de Polbokaal kreeg vanwege grote verdiensten voor de Veense sport. Dat bleek in 2020 Peter van Ojik te zijn.

De Sportquiz over 2020 was het alternatieve programma in de plaats van het jaarlijkse Sportgala. Sportservice Veenendaal had al een streep door het gala gezet, waarna gezocht is naar een alternatief om de Veense sportwereld aan het begin van het nieuwe jaar toch even te “ontmoeten”. Het resultaat was een digitale sportquiz via Facebook, de website van Sportservice en YouTube. Presentator Jos Beentjes stelde de 75 deelnemers vijftig vragen van uiteenlopende aard. Bijna 700 mensen keken mee.  

Tijdens de quiz kreeg Peter van Ojik de Jan van de Polbokaal uitgereikt. Juryvoorzitter Koen van Manen: “ Vanwege zijn bestuurlijke pet was vrijwilligerswerk bij een club niet handig, maar nadat Peter van Ojik zijn functie bij het lokale sportbestuur had neergelegd, kon hij die achterstand inhalen. Hij werd actief bij de wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal, was voorzitter van de jury sportverkiezingen en is nog steeds een gemotiveerde en gepassioneerde secretaris-penningmeester bij de stichting Zaalvoetbal Veenendaal.

Verkiezingen van sportmannen en sportvrouwen van het jaar gaan in dit bijzondere jaar niet door, maar verdiensten voor de sport kent geen corona-oponthoud. Dat gaat gewoon door. Vanwege zijn grote betekenis voor de lokale sport heeft de jury besloten om dit jaar de Jan van de Polbokaal voor het sportlid van verdienste uit te rijken aan Peter (Peet) van Ojik.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden