Marilyn Monroe (Warhol) en wijnglazen
Marilyn Monroe (Warhol) en wijnglazen (Foto: 123rf)

Twee online cursussen: Amerikaanse kunst en een Italiaanse wijnproeverij

Amerongen - In deze tijd met coronamaatregelen biedt het Cursusproject Amerongen activiteiten die deelnemers nieuwe energie geven. Dit keer online! The American Dream Kunsthistoricus Barry Heinrichs verzorgt op 18 en 25 januari een tweedelige lezing met als titel The American Dream; over een land dat droomt over eigen passende moderne kunst ten bate van het volk en niet de elite. 

De eerste lezing zoomt in op die droom en in de tweede lezing behandelt Barry de Dream Factory met onder anderen Andy Warhol & Pop art. Een actuele cursus rond de inauguratie van de nieuwe president van de USA. Italiaanse wijnproeverij.
Op 29 januari kunnen de deelnemers online deelnemen aan een Italiaanse wijnproeverij onder leiding van vinoloog Ruud IJzelendoorn. De wijn die wordt geproefd krijgen de de deelnemers thuis bezorgd.
Ruud neemt de deelnemers in ruim 2 uur mee naar de Italiaanse wijnvelden. Het proeven wordt afgewisseld met de uitleg over de specifieke bijzonderheden van de verschillende wijnen, vergezeld door filmpjes, foto’s en leuke wijnweetjes.
Meer informatie over de cursussen en aanmelden kan via de website van het Cursusproject Amerongen: www.cursusprojectamerongen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden