Inzenden voor de Hans Nijhof Kunstprijs


<p>Cultuurwethouder Hans Nijhof overleed in 2019 na een slopende ziekte. Naar hem is nu een Kunstprijs genoemd.</p>

Cultuurwethouder Hans Nijhof overleed in 2019 na een slopende ziekte. Naar hem is nu een Kunstprijs genoemd.

(Foto: Rene Borkent)

Inzenden voor de Hans Nijhof Kunstprijs

Regio - Om de regionale kunst te ondersteunen is door de Stichting Culturele Regio de Hans Nijhof Kunstprijs in het leven geroepen.


Kunstenaars uit de gemeenten Wijk bij Duurstede, Rhenen en Utrechtse Heuvelrug krijgen jaarlijks de kans een kunstwerk voor maximaal € 5000, - te verkopen.
Dit bedrag wordt bijeengebracht door genoemde gemeenten, kunstkrant Arte-e-Cultura en de Stichting Culturele Regio.
De prijs is vernoemd naar Hans Nijhof, wethouder van cultuur in de gemeente Utrechtse Heuvelrug die in het voorjaar van 2019 aan een ernstige ziekte overleed.
Hij heeft zich tijdens zijn leven hard gemaakt voor kunst en samenwerking in deze regio en maakte de start van de St. Culturele Regio mogelijk door financiële- en persoonlijke ondersteuning.

Aanmelden

Kunstenaars uit genoemde gemeenten kunnen zich aanmelden via info@cultureleregio.nl met een beschrijving van hun kunstwerk, aangevuld met drie foto’s tot uiterlijk 31 maart 2021.
De selectiecommissie bestaat uit de cultuurcoaches-coördinators van de betreffende gemeenten, twee afgevaardigden van de Stichting Culturele Regio, drie kunstenaars uit iedere gemeente en een afgevaardigde van de kunstkrant Arte-e-Cultura.

Meer staat op cultureleregio.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden