<p>Het voormalige kerkgebouw De Goede Reede heeft maar kort bestaan. Daarvoor stond er een houten gebouw als noodkerk in de toen nog jonge westwijk. Vorige week ging het plat.</p>

Het voormalige kerkgebouw De Goede Reede heeft maar kort bestaan. Daarvoor stond er een houten gebouw als noodkerk in de toen nog jonge westwijk. Vorige week ging het plat.

(Foto: Martin Btink/Rijnpost)

Voormalig kerkgebouw aan De Reede ongemerkt plat

Veenendaal - Vorige week ging de voormalige kerk De Goede Reede plat. Het grote pand aan De Reede uit 1992 stond al sinds 2019 leeg nadat de wijkgemeenschap in 2017 samen ging met de Petrakerk. Het gebouw werd aangekocht door een projectontwikkelaar. 

Door Martin Brink

Het pand kon gebouwd worden dankzij de moeizame opbrengsten van gelden uit de kleine geloofsgemeenschap. Niet alleen werden hier de wekelijkse kerkdiensten gehouden.
Ook anderen profiteerden van de grote ruimte, ook verenigingen zonder winstoogmerk konden hier terecht. Vijf jaar geleden presenteerde de vereniging Oud Veenendaal hier haar jubileumbijeenkomst met onder meer de presentatie van een boek.

Noodgebouw

Voor dit pand stond een houten noodgebouw. Die brandde later af. Eén van de grote geldschieters was de Snuffelshop. Die begon in een unit in winkelcentrum De Ellekoot (waar nu de Zeeman zit) en heeft nog steeds een florerend bestaan aan de Zandstraat.
Al jaren worden de opbrengsten besteed aan twee goede doelen, soms in Veenendaal en omgeving maar ook internationaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden