<p><strong>Op foto (van links naar rechts): Henri&euml;tte van de Bovenkamp (VRC vrijwilligster en initiatiefnemer), Gerrit Jan van de Weerthof (voorzitter v.v. VRC), Wendy de Witte (locatiemanager &rsquo;t Boveneind), Ren&eacute; Pfeiffer (voorzitter De Veensche Businessclub). Fotograaf: Hanno Stijn.</strong></p>

Op foto (van links naar rechts): Henriëtte van de Bovenkamp (VRC vrijwilligster en initiatiefnemer), Gerrit Jan van de Weerthof (voorzitter v.v. VRC), Wendy de Witte (locatiemanager ’t Boveneind), René Pfeiffer (voorzitter De Veensche Businessclub). Fotograaf: Hanno Stijn.

(Foto: )

Actie bij ‘t Boveneind

Veenendaal - Woensdag 30 december ontvingen alle (110) bewoners van ‘t Boveneind een rijk gevulde dinerbox uit handen van Henriette van de Bovenkamp, vrijwilligster bij v.v. VRC. 

Henriette had het idee opgevat om in deze bizarre Corona periode de eenzame ouderen in Veenendaal eens een fors hart onder de riem te steken. “Juist in deze tijden is het belangrijk om te laten zien dat we er als Veense gemeenschap voor elkaar zijn”, aldus Henriette.

Henriette benaderde De Veensche Businessclub en VRC om een en ander mogelijk te maken en deze waren direct enthousiast en zegden dan ook alle medewerking toe. De businessclub zorgde voor de benodigde financiën en VRC stelde onder meer de keuken ter beschikking voor het vervaardigen van de dinerboxen en regelde het transport.

Content

Locatiemanager Wendy de Witte van ’t Boveneind (onderdeel van zorggroep Charim), was uiteraard zeer content met dit spontane initiatief. “De betrokkenheid met onze ouderen is natuurlijk hartverwarmend en waarderen wij dan ook zeer, juist nu is het heel belangrijk voor onze bewoners om dit te ervaren”.

Voorzitter van De Veensche Businessclub (René Pfeiffer) liet desgevraagd weten dat de leden van de businessclub het van groot belang vinden om ook maatschappelijk een steentje bij te dragen. “Hoewel dit niet primair de doelstelling is van onze club maken we voor dit liefdevolle initiatief graag een uitzondering”, aldus pfeiffer.

Gerrit Jan van de Weerthof (voorzitter VRC) geeft aan dat dit wederom een treffend voorbeeld is van de spirit en samenwerking binnen VRC. “Onze vrijwilligster Henriette die dit geweldige initiatief neemt, de enthousiaste medewerking van onze businessclub het is wat wij willen zijn en uitstralen”.

De dinerboxen zijn mede tot stand gekomen door medewerking van: Bakkerij ’t Haverland, Deko Sign (print & design) en Slagerij van Doorn. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden