<p>Jan-Willem de Groot bedankte recentelijk voor functie als voorzitter van DOVO. (Foto: Henk Jansen)</p>

Jan-Willem de Groot bedankte recentelijk voor functie als voorzitter van DOVO. (Foto: Henk Jansen)

(Foto: )

Geld FSD naar spelersbudget DOVO?

Veenendaal - Geen voetbal op sportpark Panhuis in Veenendaal. Zowel ‘de rooien’ (DOVO) als ‘de blauwen’ GVVV komen vanwege de Covid-19 al geruime tijd niet meer actief in actie. Toch is er sprake van enige reuring. Met name bij de Derde Divisionist DOVO. Recentelijk kwam de organisatie en financiën rondom DOVO1, de ‘Financiële Stichting DOVO’ (FSD) en het vertrek van Jan-Willem de Groot naar buiten. De Groot bedankte kortgeleden voor zijn functie als voorzitter van de voetbalvereniging.

Met name de functie van de FSD is momenteel een meer dan hot item binnen de vereniging. Genoemde stichting is een zelfstandig orgaan naast de vereniging DOVO en Businessclub ‘De Heuvelrug’. De drie partijen werken nauw samen om een gezellige én zakelijk aantrekkelijke businessclub te verbinden aan een grote en bloeiende vereniging, waar op zaterdag op zo hoog mogelijk niveau wordt gevoetbald. In juridische zin hebben de drie partijen hun onderlinge afspraken in convenanten en statuten vastgelegd.

Strop

Het missen van commerciële slagkracht in een tijd dat sponsoren vanwege Covid-19, al dan niet tijdelijk, hun ondersteuning stoppen dient FSD bij te springen. Geld dat terug in het spelersbudget van DOVO moet. De financiële teruggang is een strop voor de club. Dat kan impact hebben op de sportieve ambities, maar kan ook als een uitdaging en kans worden gezien.
Waar in het verleden door de club de ambitie werd uitgesproken het eerste team in de nabije toekomst op Tweede Divisieniveau te laten spelen, moet de club nu echter realistisch zijn. Een realisme met als doelstelling DOVO als stabiele Derde Divisionist.
Natuurlijk ligt er met een dergelijke verlaging naast een financiële uitdaging ook een commerciële uitdaging bij businessclub ‘De Heuvelrug’ en voetbalcub DOVO. Zij dragen zorg voor een belangrijk deel van de inkomsten. Met de inkomsten uit sponsoring wordt niet alleen voetbalclub DOVO gesteund, maar krijgt de FSD ook de mogelijkheid haar doelstelling te realiseren. Ook organisatorisch wil DOVO een en ander wat duidelijker neerzetten.
Er waren nog wat onduidelijkheden rondom rollen en betrokkenheid van FSD bestuursleden voetbalzaken. Voorgesteld is de betrokkenheid van bestuursleden bij voetbalzaken te vergroten.

Discussie

Het bestuur van DOVO is verantwoordelijk voor het beleid van de FSD en is het zaak dat bestuursleden binnen hun taak op de hoogte zijn. ‘’Daarover is discussie ontstaan en deze blijkt niet altijd even handig te zijn verlopen,’’ aldus een woordvoerder.
Op veel punten rondom financiën en organisatie zijn ze het binnen de FSD eens. Wel moet de taakverdeling van bestuursleden en andere betrokkenen helder en eenduidig zijn. Voetbalzaken is het sportieve hart van FSD, daar moet overeenstemming zijn over de samenwerking en verdeling van taken. Dat deze er nog niet is mag duidelijk zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden