<p>Lever het vuurwerk in, als je het nog in huis hebt! (Foto archief, ter illustratie)</p>

Lever het vuurwerk in, als je het nog in huis hebt! (Foto archief, ter illustratie)

(Foto: )

Vuurwerkinleveractie in gemeenten Veenendaal en Utrechtse Heuvelrug

Veenendaal/regio - Na de invoering van het landelijk vuurwerkverbod is het bezit van verschillende vuurwerksoorten illegaal. Bezit kan beboet worden en zelfs een strafblad opleveren. Daarom vinden de burgemeesters van Veenendaal en Utrechtse Heuvelrug het belangrijk dat hun inwoners eenmalig hun vuurwerk tot 25 kilo anoniem kunnen inleveren, zonder consequenties. De gemeenten zorgen, samen met een gespecialiseerd bedrijf, voor een veilige afvoer en vernietiging van het ingezamelde vuurwerk.

De inleveractie vindt op woensdag 30 december plaats op twee verschillende locaties:
 10.00 – 13.00 uur gemeentewerf Veenendaal (Nijverheidslaan 2, Veenendaal); 14.00 – 17.00 uur achterzijde van gemeentehuis Utrechtse Heuvelrug (Kerkplein 2, Doorn).

Veiligheidsaspecten

Alle typen vuurwerken kunnen worden ingeleverd. Ook zwaar vuurwerk dat al voor het vuurwerkverbod illegaal was. Een gespecialiseerd bedrijf neemt het vuurwerk in, slaat het tijdelijk op en vervoert het naar een locatie waar het vernietigd wordt. Uiteraard gebeurt dit op een zorgvuldige en veilige wijze. Vanwege veiligheidsaspecten vragen de gemeenten iedereen lopend of met eigen vervoer te komen. Het is niet toegestaan met het openbaar vervoer naar een inleverlocatie te komen.

Straffeloos

Het inleveren van het consumentenvuurwerk of ander illegaal vuurwerk kan eenmalig straffeloos in het kader van de pardonregeling, zoals door het ministerie van Justitie en Veiligheid is gecommuniceerd. Inwoners van de gemeenten Veenendaal en Utrechtse Heuvelrug kunnen op 30 december anoniem bij beide locaties hun consumentenvuurwerk of ander illegaal vuurwerk inleveren.

Vuurwerkverbod

Door de druk van het coronavirus op de zorg heeft het kabinet onlangs besloten een tijdelijk landelijk vuurwerkverbod in te stellen per 1 december, voor het afsteken, de verkoop, het bezit en het vervoer van vuurwerk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden