De BNI uit Ede heeft mooie rugzakken voor spullen ingepakt en uitgedeeld
De BNI uit Ede heeft mooie rugzakken voor spullen ingepakt en uitgedeeld (Foto: BNI Ede)

Veenendalers verlichten de decembermaand

Veenendaal - Present Veenendaal vertelt over de huidige tijd en hoe ze mensen daarin helpen.

‘’Als Present Veenendaal zien we veel Veenendalers met weinig netwerk, een slechte gezondheid en/of een moeilijke financiële situatie. Deze coronatijd maakt hen extra kwetsbaar en eenzaam. Wij willen hen graag een lichtpuntje bieden in deze donkere maanden.
Tegelijk merken we dat heel veel mensen bereid zijn om iets voor een ander te betekenen, juist nu! Tijd voor een decemberactie. Deze maanden maken vrijwilligers via Present Veenendaal decemberpakketten voor mensen die dit stukje betrokkenheid en gezelligheid nu heel hard nodig hebben!
Allerlei vrijwilligers zetten zich in om pakketten te maken om mensen blij te maken met lekkers, spelletjes, lichtjes en andere gezelligheid. “Wat leuk dat dit soort dingen kunnen, juist nu! Ik vond het heel erg leuk om iets voor een ander te maken (vrijwiliger)”.

Hulp van ondernemers

Tegelijk zijn er ondernemers in Veenendaal die ons hebben gesponsord zodat we vrijwilligers die dat wilden een startpakket konden meegeven om aan te vullen met eigen producten. We zijn ontzettend blij met de bijdragen van Bakker Floris, de Eekhoeve, Piretti, de Rituals en de Gamma!
De Speelotheek doneerde speelgoed voor gezinnen. Het ophalen van alle spullen was een feest. Door al deze ondernemers kunnen we lichtjes, lekkers en gezelligheid uitdelen! Daarnaast mochten we twee kerstbomen met versiering uitdelen aan mensen zonder budget. De Catering Groep Nederland maakt het mogelijk dat vijf gezinnen dit jaar een E@T HOME Gourmet Box kunnen ophalen inclusief gourmetstel. Mooi om te zien hoe het kerstgevoel en het omzien naar elkaar hier leeft.
De ChristenUnie gaf een gift zodat we een basis hadden om spullen mee in te kopen aangevuld met sponsoring. Ook gaan zij zelf pakketten vullen en bezorgen!
Op de foto is de BNI Ede aan de slag op pakketten te vullen en rond te brengen. De ontvangers waren ontzettend blij en geraakt: “Mijn cliënten hadden al een pittig jaar achter de rug en waren helemaal overweldigd door de zorg en aandacht die vrijwilligers in het pakket hadden gestoken.” “Mijn cliënt was helemaal overdonderd, het huilen stond hem nader dan het lachen zo blij was hij. Super bedankt namens hem!”

Blij

Wij zijn ontzettend blij dat zoveel partijen in Veenendaal voor anderen klaarstaan om er een mooie decembermaand van te maken, ondanks alle beperkingen. Van harte bedankt voor de vrijwilligers die de pakketten aanvullen en wegbrengen, de ondernemers die mooie producten hebben gesponsord en de ChristenUnie voor hun gift en betrokkenheid. Met elkaar maken we Veenendaal mooier.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden