<p>Kinderen maken druk gebruik van de Sportbieb SAM bij Het Bestegoed in Elst. (Foto: Sportservice Rhenen)</p>

Kinderen maken druk gebruik van de Sportbieb SAM bij Het Bestegoed in Elst. (Foto: Sportservice Rhenen)

(Foto: )

Sportbieb SAM een succes

Elst - In samenwerking met Het Visnet, Daltonschool Elst en BSO de Regenboog is Sportservice Rhenen onlangs gestart met Sportbieb SAM Elst. Het sport- en spelmateriaal zit in drie kliko’s die ook gebruikt worden tijdens de pauzes op deze scholen en bij de BSO.

Daarnaast is Sportbieb SAM elke donderdag van 14.15 tot 15.30 uur open voor alle kinderen die gratis willen komen sporten en spelen met het materiaal. Sportbieb SAM is op het schoolplein bij multifunctioneel centrum Het Bestegoed.

Wethouder Barth van Eeten van de gemeente Rhenen verrichtte de opening die onlangs plaatsvond.
Elke school en BSO heeft zijn eigen gekleurde kliko. In elke kliko zit ander materiaal en een paar keer per jaar worden ze geruild. Zo kan iedereen met al het materiaal spelen!

Beweegvormen

Sportbieb SAM is een initiatief van Sportservice Rhenen en heeft onder meer als doel om het buiten spelen te stimuleren.
Daarnaast maken kinderen, door de variatie in het materiaal, kennis met diverse beweegvormen.

Dat laatste in het belangrijkste uitgangspunt van SAM, de kleine wasbeer van Sportservice en hét boegbeeld van een nieuwe kijk op sport en bewegen voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
Onderzoek laat zien dat veel kinderen na hun 12e stoppen met sporten. Omdat ze uitgekeken zijn op die ene sport.
Erg jammer, stelt Sportservice Rhenen, ‘’want uit de cijfers blijkt ook: blijven ze als jongere wél sporten dan is de kans heel groot dat ze een leven lang kiezen voor bewegen en dus langer actief en vitaal zullen zijn.’’

‘Laat kinderen zo veel mogelijk kennismaken met sporten’

Topatleten en sportexperts zijn het erover eens: laat kinderen tot tenminste 14 jaar zo veel mogelijk kennismaken met verschillende sporten. Sportbieb SAM beantwoordt aan dat uitgangspunt.

Elke donderdag

Sportbieb SAM in Elst is elke donderdag open van 14.15 tot 15.30 uur. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen gratis komen spelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden