‘Wij reduceren de uitstoot van stikstof'


<p>Links vader en zoon Van Ruiswerk. Rechts een van de medewerkers van HvR Speeltotaal( Foto: Henk Jansen)</p>

Links vader en zoon Van Ruiswerk. Rechts een van de medewerkers van HvR Speeltotaal( Foto: Henk Jansen)

(Foto: )

‘Wij reduceren de uitstoot van stikstof'

Het kabinet zet al sinds enige tijd hoog in op meerdere pilots met zero emissie mobiele werktuigen. Ondernemers wordt nog steeds gevraagd blijvend te investeren in schoon materieel. Een van die bedrijven die daar gehoor aan gaf, en derhalve als een voorloper mag aangemerkt, is ‘HvR Speeltotaal’ uit Ede. Een onderneming die onlangs een elektrisch aangedreven zandzeefmachine in gebruik nam. ‘’Wij zijn bereid om mee te werken om de impact van stikstof tot nul terug te brengen. Nu de gemeenten nog. Met ‘groen is poen’ willen gemeentes alles tegenwoordig schoon hebben, maar dienen hier ook budget voor vrij te maken’’, aldus directeur Henk van Ruiswijk.

Ede/Veenendaal – ‘HvR Speeltotaal’ mag een specialist in het inrichten, installeren en onderhouden en renoveren van speeltuinen worden beschouwd. Niet alleen in eigen land geniet het bedrijf veel bekendheid, ook in België wordt de kennis van het bedrijf en haar innovatieve ontwikkelingen op waarde geschat. Het bedrijf verzorgt voor meerdere gemeenten en instellingen het onderhoud, waaronder de gemeente Amsterdam. Hier zit voor ons een behoorlijke stijging in de laatste jaren. Door gunning wordt steeds vaker de kant van de aannemer gekozen, in plaats zoals in het verleden de opdrachten naar de leveranciers van speeltoestellen gingen’’ zegt Henk van Ruiswijk.

Schoon

HvR Speeltotaal mag meer dan een serieuze speler op het gebied van innovatie worden gezien. Henk van Ruiswijk: ‘'Wij zijn een flexibele partner voor het realiseren en beheren van een speelomgeving. Ons specialisme is het inrichten, installeren, inspecteren, onderhouden en renoveren van speeltuinen. Wij zijn een onafhankelijke partij die een objectief advies geeft over een speelplek. Als HvR Speeltotaal kunnen we de inrichting van een speelplek compleet verzorgen. Van het plaatsen van speeltoestellen tot de aanleg van het straatwerk en de groenvoorzieningen. Wij leveren elk project ‘Turn Key'op . Als bedrijf zijn we naast VCA**2008/05.1 ook ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd'', aldus Henk van Ruiswijk. Aan een schoon klimaat, vooral ook in speeltuinen geeft HvR Speeltotaal de hoogste prioriteit. Daarin investeert het bedrijf het nodige. Niet alleen in materieel, zoals de aanschaf van een elektrisch aangedreven zandzeefmachine, die de machines met de nodige C02- uitstoot moet doen vergeten, maar ook in personeel met de nodige kennis. Voor de gemeenten wordt het zo langzamerhand tijd een keuze te maken. Het kan schoner en daar kunnen wij voor zorgen. Neem bijvoorbeeld een valdempende ondergrond. Met gebruik van Tiger Mulch staan we garant voor een optimale demping. Deze bestaat uit gerecyclede heftruckbanden gecombineerd met een hoogwaardige hars. Met het gebruik ervan zorgen we voor een duurzame oplossing. Daarnaast is de vloer ook nog eens onderhoudsvriendelijk en een vlakke vloer zonder naden. Veilig voor de kinderen en bacterievrij.''

Door Henk Jansen

Het is nu aan de gemeenten. Wij zorgen voor de realisatie.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden