Foto:
aangeboden door fredsbouwtekeningen.nl

De voordelen van een schuur in de achtertuin

Een schuur in de achtertuin is voor velen een normaal gezicht. Bij veel nieuwbouwwoningen wordt zelfs automatisch al een schuurtje bijgebouwd. En met een goede reden. Als de fundering van de schuur eenmaal gelegd is en de bouw is begonnen, kun je de talrijke voordelen al snel zien. Enkele van deze voordelen zullen in dit artikel de revue passeren. 

1. Georganiseerde opslag

Veel mensen gebruiken hun schuurtje als een additionele opslagplek voor hun tuinspullen. En met een goede reden: een schuur biedt de mogelijkheid om al je tuinartikelen op één overzichtelijke plek op te slaan en weer gemakkelijk terug te vinden. Zoeken naar die ene knipschaar of het zakje met bloemzaden is verleden tijd - alles ligt samen op een vooraf bepaalde plaats. Dat bespaart niet alleen een hoop zoekwerk en gestress, maar ook tijd. 

2. Een betere look

Niet alleen kan een schuur helpen om al je tuingereedschap overzichtelijk te bewaren, het draagt ook bij aan het uiterlijk van je tuin. Door de kleuren en het uiterlijk van de schuur perfect aan te laten sluiten op de look van je tuin, vormt de achtertuin één geheel. Heb je bijvoorbeeld een tuin met een Scandinavisch karakter? Overweeg dan om de schuur falurood te verven. De tuin lijkt dan rechtstreeks uit een Zweeds landschap te komen. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Daarnaast hoef je zakken potgrond en dergelijke niet langer overal rond te laten slingeren, waardoor de focus nog meer op de rest van de tuin komt te liggen. Ook dat verbetert de algemene look. 

3. Waardeverhoging van je huis

Naast de vele pluspunten op korte termijn, biedt een schuur ook op de lange termijn voordelen. Extra woon- of opslagruimte wordt over het algemeen meer op prijs gesteld dan buitenruimte. Daardoor is de waarde van woningen met een schuur doorgaans hoger dan van huizen zonder die extra vierkante meters. Sommige kopers zijn specifiek op zoek naar een huis met een schuur in de achtertuin. Die extra opslagruimte kan je huis dus extra aantrekkelijk maken. 

4. De keuze is reuze

Een schuur heeft echter de mogelijkheid om zoveel meer te zijn dan alleen additionele opslagruimte. Wat dacht je van een speelhuisje voor de kinderen, een thuiswerkkantoor of een huisbar? Ook een opnamestudio, gameroom en fitnessruimte behoren tot de mogelijkheden. Het kan een plek worden om te hangen met vrienden, of juist om in je eentje volledig tot rust te komen. Er zijn tal van mogelijkheden om de ruimte in te richten. Doe er iets mee dat je blij maakt! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden