11-jarige Kyano Schoo mag deelnemen aan de Molenaar NSF100 cup


Kyano Schoo pocketbike in Poeldijk
Kyano Schoo pocketbike in Poeldijk (Foto: D. Schoo)

11-jarige Kyano Schoo mag deelnemen aan de Molenaar NSF100 cup

Veenendaal - De 11-jarige Veenendaler Kyano Schoo mag deelnemen aan de Molenaar NSF 100 cup.

Vanaf zijn vierde jaar vroeg de jonge motorrijder aan zijn ouders of hij ook een keer op een motor mocht gaan rijden. Bij iedere motoGP wedstrijd zat hij vol interesse te kijken. Alles sloeg hij op. Hij kan haarfijn vertellen wie, wanneer heeft gewonnen en hoe de diverse circuits lopen. 

Gevaarlijk

Zijn ouders hielden dat alleen lange tijd af. Beiden weten dat het een gevaarlijke sport is en vonden hem daar nog te jong voor. Allebei hebben jaren op een motor gereden maar ook zijn Oom Barry, (‘de Witte’ †) voormalig motorcrosser, hebben altijd erg genoten van het motorrijden. Natuurlijk begrepen zij zijn interesse wel.

In juni ’19 was het dan zover. Zijn ouders hadden hem opgegeven om een middag bij RACE-KIDS* te mogen rijden. Dit bleek de perfecte opstap.

Al snel kon hij meerijden met de snellere rijders. Afgelopen seizoen heeft hij daarom ook meegedaan aan de NK Pocketbike Junioren-B. In deze klassen rijdt iedereen op een pocketbike (kleine motor). Een geweldige ervaring, maar het was ook een lastig jaar.

Door COVID-19 werd alles lang uitgesteld en tijdens het seizoen brak hij ook nog zijn sleutelbeen. Hierdoor kon hij acht weken niet op een motor rijden waardoor hij ook nog eens drie van de zes wedstrijden moest missen.

Toch bleef hij doorgaan. Hij heeft goed aan zijn herstel gewerkt zodat hij zo snel mogelijk weer deel kon nemen aan de wedstrijden. Uiteindelijk is hij tiende geworden in het kampioenschap. De volgende stap was inmiddels alweer in zicht.
Afgelopen jaar heeft hij ook op zijn NSF100 getraind. Deze is groter dan een pocketbike en hiermee moet je zelf schakelen. Ook dit had hij snel onder de knie waardoor ze hem in hebben geschreven voor de selectiedag voor de de Molenaar NSF100 cup. Deze cup is de perfecte opstap en leerschool om verder te groeien. Tijdens de selectiedag waren 15 gegadigden aanwezig. Hiervan mochten er 11 mee gaan doen met de NSF100 cup.
Het heeft die dag constant geregend. Ondanks dat konden ze allemaal goed laten zien wat ze konden. Aan het eind van de dag zouden ze te horen krijgen wie er door mocht…. Kyano zat erbij!

Dat hij deze stap in anderhalf jaar heeft weten te bereiken is ontzettend knap! Sommigen zitten al vanaf hun zevende op de motor, Kyano pas vanaf zijn tiende. Hij doet er alles aan om de beste te worden. Hij leert graag van andere ervaren rijders en slaat alle tips op om vervolgens de uitdaging aan te gaan om het zich zo snel mogelijk eigen te maken.

Volg hem dan via Facebook, Instagram en/ of YouTube.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden