Hulpdienst SP opent Meldpunt WMO gemeente Veenendaal


<p>De WMO: het blijft moeilijk bij het functioneren ervan. Foto: Martine de Klein</p>

De WMO: het blijft moeilijk bij het functioneren ervan. Foto: Martine de Klein

(Foto: Martine de Klein)

Hulpdienst SP opent Meldpunt WMO gemeente Veenendaal

Veenendaal - Bij de Hulpdienst van SP Veenendaal komen de laatste tijd weer meer vragen en opmerkingen binnen over het functioneren van de WMO van de gemeente Veenendaal. Omdat dit een zorgelijke ontwikkeling is heeft de Hulpdienst een meldpunt geopend over het functioneren de WMO.

Nog steeds hoort de Hulpdienst klachten over zaken als het steeds weer moeten uitleggen, aan verschillende WMO-consulenten en andere disciplines, wat de reden van de hulpvraag is, terwijl die informatie toch in het dossier beschikbaar en dus bekend is. Dat nodeloos steeds weer opnieuw moeten vertellen van hun verhaal valt velen heel zwaar. 

Veel tijd en overleg

Ook gaan de klachten over vermindering van huishoudelijke hulp of zorg, over het gevoel van het kastje naar de muur gestuurd te worden, over veel tijd en overleg (en dus hoge organisatiekosten) voordat een beschikking wordt afgegeven en over te weinig rekening houden met de behoeften en mogelijkheden van de hulpvragers. Moeizame WMO-trajecten bezorgen de hulpvragers immers meer irritatie en stress, en dat is niet bevorderlijk voor hun kwaliteit van leven en voor eventueel herstel. 

De Hulpdienst is bang dat mensen met een zorgvraag zo meer en meer de prijs moeten betalen voor de mislukte decentralisaties, de overheveling van een aantal rijkstaken naar de gemeenten zonder daarbij ook voldoende geld bij geleverd wordt.

Meldpunt

Via het nieuwe meldpunt gaat de Hulpdienst daarom nu op zoek naar recente verhalen van mensen over de WMO en de problemen, die ze daarmee hebben. Ieder, die merkt of gemerkt heeft, dat zaken bij de WMO van de gemeente Veenendaal moeizaam en weinig behulpzaam verlopen wordt gevraagd dit verhaal met de Hulpdienst te delen, zodat al deze problemen onder de aandacht van de lokale politici gebracht kunnen worden.

Ook persoonlijk

De verhalen kunnen per e-mail worden ingezonden naar hulpdienst@spveenendaal.nl of per Whatsapp naar 06-42380538. Ook kunnen zij via een online formulier worden ingediend op https://veenendaal.sp.nl. De SP: ‘’Als u het verhaal liever vertelt dan opschrijft kunt u ook op één van die manieren contact opnemen; een medewerker van de Hulpdienst komt hier dan graag met u over praten.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden