Cultureel Veenendaal slaat handen ineen


<p>Ook Joke de Kruijf zal te zien zijn op Veenendaals Cultureel Winterfeest.</p>

Ook Joke de Kruijf zal te zien zijn op Veenendaals Cultureel Winterfeest.

(Foto: MAAK Veenendaal)

Cultureel Veenendaal slaat handen ineen

Veenendaal - Op zaterdag 19 december verzorgen de culturele partijen in Veenendaal gezamenlijk een digitaal winterfeest. Via een online livestream worden de inwoners getrakteerd op dans, theater, kinderactiviteiten, cabaret, muziek en een klein huiskamerfeestje. Van jong tot oud, van gestrekt op de yogamat tot springend op de bank: voor elke inwoner zit er een versnapering in deze culturele snoepdoos.

In een ‘normaal’ jaar organiseren Veense culturele partijen verschillende activiteiten in en rond de kerstvakantie. Een koor op de hoek van de markt, straattheater in de winkelstraat en een vol programma met kinderactiviteiten en kerstshows. Dat kan dit jaar allemaal niet. Omdat Veenendalers toch hun culturele injectie verdienen – en misschien wel extra hard nodig hebben – vieren we kerst dit jaar samen online met het Veens Cultureel Winterfeest.

Breed en thuis meedoen

Het digitale winterfeest vindt plaats van 14:00 uur ’s middags tot middernacht. Kijkers worden geïnspireerd om met comfortabele kleren aan en een gevulde buik achter hun scherm plaats te nemen. Het programma is breed en thuis meedoen kan heel goed. Dansen, een muziekinstrument knutselen en luisteren naar een spannend verhaal. Of even de deur uit voor de kerstballenjacht of gedichtenwandeling. Zo wordt heel Veenendaal in de kerststemming gebracht door Veense muzikale talenten.

Pubquiz

Om 17:00 uur gaat de Grote Veense Pubquiz van start. Grootste kanshebbers zijn de teams met kinderen, ouders én opa’s en oma’s. Dus inbellen met de grootouders en knallen maar met die goede antwoorden! Na de pubquiz volgt een muzikaal rondje langs de Veense velden. Daarna legt men de yogamat klaar, steekt de kaarsjes aan en is het tijd voor ontspanning. De topmuzikanten van LAY DownTown brengen wintersfeer in huis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden