G.V.V.V. legt twee jeugdige talenten vast tot 2023


<p>Justin Spies in actie. Stefan Koops Photography</p>

Justin Spies in actie. Stefan Koops Photography

(Foto: Justin Spies in actie)

G.V.V.V. legt twee jeugdige talenten vast tot 2023

Veenendaal - Justin Spies en Melvin van de Haar hebben hun contracten bij de hoofdmacht van G.V.V.V. verlengd tot medio 2023. De beide talenten uit eigen opleiding en de club kwamen dat afgelopen zaterdag overeen.

De 19-jarige Justin Spies (Ede, 12 april 2001) brak dit seizoen door in het eerste elftal van G.V.V.V., nadat hij daarin in november 2017 al in debuteerde. Met een contract voor het vlaggenschip van de vereniging werd de ontwikkeling van de getalenteerde speler uit de eigen jeugdopleiding beloond.

Basiself

Na een uitstekende voorbereiding, liet Spies ook op het hoogste amateurniveau zijn kwaliteiten zien. Een goede invalbeurt tegen Spakenburg werd een week later bekroond met een plaats in de basiself tegen Jong Sparta. Het hoofdstuk in Spies’ jongensboek werd alleen maar mooier toen hij in dat duel tekende voor zijn eerste treffer in dienst van het eerste elftal. In die week daarna overtuigde hij ook als rechtervleugelverdediger in de bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg en de competitiewedstrijd tegen Noordwijk, waardoor de technische leiding meer dan genoeg reden zag om het contract met de jongen van de club met twee seizoenen te verlengen.

Vitesse

De 19-jarige Melvin van de Haar (Veenendaal, 3 oktober 2001) begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van G.V.V.V. en kon in 2012 rekenen op belangstelling van betaald voetbalclubs uit de regio. Op 10-jarige leeftijd koos Van de Haar voor de opleiding van Vitesse. In 2018 verliet hij de Arnhemse ploeg voor De Graafschap, om een jaar later terug te keren op het blauwe nest.

In de JO19 van de blauwe jeugdopleiding kreeg hij direct de kans om mee te trainen met het eerste elftal van de club. In het voorjaar werden zijn kwaliteiten door de technische leiding beloond met een contract voor de hoofdmacht. Melvin van de Haar debuteerde eind september in de tweede divisie, tijdens de wedstrijd tegen TEC Tiel. In de laatst gespeelde wedstrijd tegen Noordwijk viel de speler de laatste minuten in op de rechtervleugel.

De Boer: ‘Goed voor de club’
Technisch manager Rob de Boer is trots dat hij twee jongens uit de eigen opleiding langer heeft weten vast te leggen. “Justin en Melvin doen het natuurlijk uitstekend en beschikken over het voetbaltalent dat zij in de tweede divisie hopelijk verder kunnen ontwikkelen. Het maakt ons als technische commissie enorm blij om ‘eigen jongens’ zich zo te zien ontwikkelen. Het is goed voor de club en de jeugdspelers om te laten zien dat je dit via onze eigen opleiding kan bereiken, want dat is lang niet altijd vanzelfsprekend op het hoogste zaterdag amateurniveau.”

Zeven spelers vastgelegd

Justin Spies en Melvin van de Haar zijn de zesde en zevende speler die G.V.V.V. voor volgend seizoen heeft vastgelegd. Eerder verlengde het de contracten met Johan Jansen, Taoufik Adnane en Mart de Jong. Tom Oostinjen en Danny de Leeuw tekenden vorig jaar een verbintenis voor twee seizoenen. Ook hoofdtrainer Jochem Twisker verlengde. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden