Vergoedingen rondom Toeslagenaffaire worden niet verrekend


<p>Ouders werden ten onrechte als fraudeur aangemerkt. Daarom worden er schadevergoedingen uitgekeerd. (Foto: ANP XTRA)</p>

Ouders werden ten onrechte als fraudeur aangemerkt. Daarom worden er schadevergoedingen uitgekeerd. (Foto: ANP XTRA)

(Foto: ANP XTRA)

Vergoedingen rondom Toeslagenaffaire worden niet verrekend

Veenendaal - Veense ouders die getroffen zijn door de Toeslagenaffaire, hoeven niet bang te zijn dat hun schadevergoeding wordt afgepakt door de gemeente. In een reactie op schriftelijke vragen van de SP laat het college van B&W weten dat zij niet van plan zijn om deze vergoedingen te verrekenen met de bijstand of een andere uitkering. De motie die de SP hiervoor had voorbereid, hoefde daardoor niet meer in stemming te worden gebracht. 

De Belastingdienst heeft veel ouders in de ellende gestort, door hen onterecht als fraudeur aan te merken. Daarom worden er schadevergoedingen uitgekeerd. In Veenendaal zijn er 18 gezinnen die dit jaar in aanmerking komen voor zo’n schadevergoeding. De SP heeft. De partij wil niet dat de gemeente de schadevergoedingen verrekent met uitkeringen en dat de getroffen ouders er dus nog niets mee opschieten. 

Motie

Omdat wethouder Beek dit in de raadscommissie nog niet kon toezeggen, bereidde de SP een motie voor. Lokaal Veenendaal, PvdA en GroenLinks hadden zich bij de SP gemeld als mede-indiener. De toezegging kwam daags voor de raadsvergadering waardoor de motie in in stemming gebracht hoefde te worden.

Inzameling

De inzamelingsactie, om ouders een aardigheidje te kunnen geven met de kerst loopt nog steeds. De actie is opgezet door een groep ouders en wordt ondersteund door de SP. Doneren kan via doemee.sp.nl/kerst. Veense gedupeerden kunnen voor vragen terecht op kinderopvang@veenendaal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden