Wethouder Martijn Beek geeft startsein voor Orange the World


<p>Wethouder Martijn Beek start met het spuiten van het logo op het plaveisel onder de Van Kreelpoort.</p>

Wethouder Martijn Beek start met het spuiten van het logo op het plaveisel onder de Van Kreelpoort.

(Foto:)

Wethouder Martijn Beek geeft startsein voor Orange the World

VEENENDAAL - “Blijvende aandacht voor het thema geweld tegen vrouwen blijft helaas nodig. Goed dat Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal hieraan haar steentje bijdraagt. Als gemeente werken we daar graag aan mee. Het is al mooi als door deze campagne een paar mensen de stap zetten om zelf of voor een ander, advies te vragen of via 0800-2000 een melding over geweld te doen.”

Dit zegt Wethouder Martijn Beek. In aanwezigheid van een - vanwege Covid-19 – zeer beperkt aantal leden van Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal, gaf hij vrijdagmiddag voor Veenendaal het startsein van de wereldwijde campagne ‘Orange the World’, waarmee de Verenigde Naties oproept tot actie tegen geweld tegen vrouwen. Daartoe spoot hij, als ‘volleerd graffitispuiter’, met milieuvriendelijke, oranje krijtverf, het themalogo ‘Meld Geweld’ op de straatstenen onder de Van Kreelpoort. 

Campagnevlag

Met als stille getuige de alleszeggende campagnevlag die duidelijk aangeeft ‘dat geweld tegen vrouwen niet normaal is, en moet stoppen’. Met goedkeuring van de gemeente verschijnt dit logo de komende dagen op meer plekken in Veenendaal. Het doel is om het taboe op het melden van geweld weg te nemen door geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken. Meedoen aan deze actie kan: op de nieuwe website www.stopgeweldtegenvrouwen.nl is er de mogelijkheid tot het tekenen van een petitie.

Oranje verlicht

Deze wordt na afloop van de campagne op 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, aangeboden aan ministers en leden van de Tweede Kamer. Tot die dag zijn over de hele wereld iconische gebouwen oranje verlicht. Op initiatief van Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal is dat in Veenendaal de Van Kreelpoort. De Cultuurfabriek en Het Perron kleuren van binnenuit oranje. Ook de Cuneratoren in Rhenen doet mee.
Voor meer informatie: www.orangetheworld.nl en www.soroptimistrhenenveenendaal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden