Bert van Geerenstein is de grote verbinder van de Weverij


Foto:

Bert van Geerenstein is de grote verbinder van de Weverij

Veenendaal - Dat was nog eens een grote verrassing en een bijzonder cadeau! Welgeteld één dag voor zijn verjaardag werd de dan 72-jarige Bert van Geerenstein een gemeentelijke onderscheiding toegekend: de Oog voor Veenendaal-prijs. Wethouder Dylan Lochtenberg zou op woensdagmiddag 4 november speciaal naar de parkeerplaats aan de Weverij komen om hem die prijs uit te reiken. Maar helaas: corona...

Dat werd op donderdag 26 november alsnog goedgemaakt en kwam de wethouder langs om hem in het zonnetje te zetten. De prijs is naast een oorkonde ook een bedrag van 100 euro aan Twinkelings, dé cadeaubon van Veenendaal. Wijkmanager Nadia Aliyat had gezorgd voor deze erkenning, nadat Van Geerenstein eerder net buiten de boot was gevallen bij de toekenning van een koninklijke onderscheiding. Daar hadden zijn medebewoners wel een klein beetje op gehoopt.
Voorzitter Dick van de Pest van de Bewonerscommissie meldt dat Bert ‘’immers de halve wereld heeft geholpen en zich voor alles heeft ingezet.’’

Lovend

Hoe het ook zij, iedereen is desondanks dik tevreden met de toekenning, Van Geerenstein helemaal.

Maar waarom toch deze prijs? Dick van de Pest noemt lovend de eigenschappen en daden van Van Geerenstein: ‘’Bert is een heel actieve en zorgzame man. Hij wil altijd dingen organiseren om mensen bezig te houden, vooral op de Weverij.‘’
Aan deze weg staan appartementen, naast die aan de Duivenwal, die door ouderen worden bewoond. Iemand die voor verbinding zorgt is dan ook meer dan welkom. Dat was ook wat de wethouder memoreerde.

Van de Pest: ‘’Toen Bert hier kwam te wonen, gebeurde er helemaal niets. Hij is begonnen met een lidmaatschap voor de bewoners in een commissie. Iedereen deed mee.

Hij begon ook met het verzamelen van boeken waar iedereen via een leensysteem gebruik van kon maken. Ook begon hij spelletjes te organiseren zoals kaarten, Rummicub, sjoelen en koersbal.

Wekelijkse bingo

Ook een succes werd de wekelijkse bingo waar gemiddeld zo’n 35 tot 40 bewoners komen. Hij bedacht steeds weer iets nieuws voor de bewoners opdat iedereen er gebruik van kon maken.’’

Van de Pest memoreert ook de jaarlijkse busreis. ‘’Ergens naar toe gaan en onderweg wat eten. Ook mensen die slecht ter been zijn gaan altijd mee. De bewoners vonden het geweldig!’’

Ook zorgde hij om maandelijks in de recreatiezaal bij elkaar te komen om gezamenlijk wat te eten, bijvoorbeeld soep met brood. Later kwamen daar friet met snacks bij.
Onderdeel van die samenbindende activiteiten was ook de grote barbecue en in het najaar het maken en serveren van erwtensoep.

Envelop met inhoud

Ook Pasen en Sinterklaas worden niet vergeten. Met de kerst is er zelfs een envelop met inhoud en een rollade! In deze coronatijd kunnen de bewoners niet meer bij elkaar komen. Daar is wel wat op bedacht. Nu worden de heerlijkheden bij hen thuisbezorgd en daar zijn de bewoners best content mee.
Zo werd voor 84 medebewoners onlangs erwtensoep uitgeserveerd, zijn de snacks al ingekocht om ze binnenkort in het vet te laten glijden en er zijn afgelopen zaterdag 800 poffertjes rondgebracht. Het is voor de bewoners een teken dat ze niet vergeten worden! Heel belangrijk in deze tijd waar eenzaamheid op de loer ligt.
‘’En straks op donderdag 31 december bakken we minstens duizend oliebollen!,’’ besluit Van de Pest.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden