Annemiek van de Loenhorst uit Veenendaal: ‘Ik wil trainen en spelen!’


<p>Annemiek van de Loenhorst kan niet wachten opdat het hekwerk op het Blue Socksterrein weer opengezet wordt. (Foto: Henk Jansen)</p>

Annemiek van de Loenhorst kan niet wachten opdat het hekwerk op het Blue Socksterrein weer opengezet wordt. (Foto: Henk Jansen)

(Foto: )

Annemiek van de Loenhorst uit Veenendaal: ‘Ik wil trainen en spelen!’

Veenendaal - ‘’Ik mis het! Ik wil weer trainen en weer spelen. Ik mist het competitieve en ook de speelsters van mijn team. Niets doen, dat is niets voor mij. Ik hoop dan ook dat we volgend jaar maart of april weer aan de competitie kunnen beginnen. Ik mis vooral de gezelligheid op de trainingen en de spanning van de wedstrijden’’, zegt Annemiek van de Loenhorst (33), speelster van het eerste softbalteam van het Veenendaalse Blue Socks.

Door Henk Jansen

Vier jaar geleden was Annemiek, werkzaam bij een stoomketelbedrijf, waarvan de werkzaamheden voornamelijk Afrikaanse landen worden uitgevoerd, nog lid van softbalvereniging ‘De Moorfielders’ in Ede.
Annemiek: ‘’Van een heus eerste damesteam was er geen sprake. Samen met nog drie andere speelsters vonden we onderdak bij ‘Blue Socks’ in Veenendaal om daar de uitdaging van wedstrijden te zoeken. Ik voelde me bij deze club snel thuis. Ik kwam in een team dat net zoals ik de spanningen van competitiewedstrijden wil ervaren. Er voor de 100 procent voor wil gaan. Ben trouwens nog de enige van de vier speelsters, die op sportpark Spitsbergen gebleven is. Ik mag dan 33 jaar zijn, ik zoek nog steeds de uitdaging van een wedstrijd. Dat zouden meer vrouwen moeten doen. Zoals het spelen van softbal. Een leuke sport en je bent in beweging.’’

Voltice

Annemiek van de Loenhorst beoefende vanaf haar 9e tot 20ste jaar de volticesport. ‘’Dat deed ik als lid van de ‘Nieuwe Heuvel’ in Lunteren. Turnen op een bewegend paard.
Ik heb nog deel uitgemaakt van het Nederlands team. Heb aan nationale en internationale wedstrijden meegedaan. Het volticeren mag dan bij veel mensen onbekend zijn, ik vond het een mooie sport.
Na zoveel jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Maar dat moest ook weer iets competitief zijn. Presteren. Er wat voor doen om iets van een goede prestatie te bereiken. Het werd softbal.
Nogmaals, dat vond ik niet bij Moorfielders in Ede. Wel in Veenendaal. Maak deel uit van en groep die gedreven is. Niet alleen tijdens de trainingen, maar ook tijdens de wedstrijden.’’

Corona

Net zoals de andere vrouwen van het Blue Socks-team, en al die andere gedreven sporters, baalt Annemiek ervan dat er vanwege het coronavirus nog geen zicht op is wanneer de trainingen en de wedstrijden weer hervat kunnen worden. We stonden op de 8ste stek in de 3e klasse toen de competitie werd afgebroken. In het begin hebben we nog wel wat getraind, maar toen werd besloten dat er alleen maar in 4-tallen kon worden getraind zijn we daar ook mee gestopt. Nu is het maar afwachten wanneer we weer in actie kunnen komen. Ik hoop toch dat we volgend jaar op het sportpark de trainingen weer kunnen hervatten en als het even kan ook de competitiewedstrijden, want ik mis nu toch wel de meiden en de uitdaging van wedstrijden’’, besluit Annemiek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden