Over Wijkvereniging Dragonder Noord


<p>Wijksportvereniging Dragonder Noord speelt in het Ontmoetingshuis. (Foto: Roland Halecor)</p>

Wijksportvereniging Dragonder Noord speelt in het Ontmoetingshuis. (Foto: Roland Halecor)

(Foto: )

Over Wijkvereniging Dragonder Noord

Veenendaal - Na de bouw van de wijk “Dragonder - Noord” in de jaren 70 van de vorige eeuw, is er door de bewoners uit de buurt een wijkvereniging opgericht. Alle activiteiten van deze wijkvereniging werden gehouden in het Aller Erf. Binnen deze wijkvereniging waren naast een sportafdeling ook andere groepen actief, zoals een knutselgroep en kleutergym.


Door Co Keulstra

Roland Halecor hierover: “De sportafdeling is op 24 maart 1983 afgesplitst en verder gegaan als een aparte vereniging onder de naam ‘Wijksportvereniging Dragonder-Noord’. In de oprichtingsstatuten is opgenomen dat de vereniging het bevorderen van de beoefening van diverse takken van sport, door in het bijzonder de bewoners van de wijk Dragonder-Noord in Veenendaal, als doel heeft. Verder staat erin dat de vereniging dat ‘’tracht te bereiken door sportactiviteiten te faciliteren die door de leden gewenst worden evenals het ontplooien van activiteiten die erop gericht zijn de contacten tussen de leden onderling en de medewijkbewoners te bevorderen”.

Paalzitten

De sportvereniging was in die tijd dan ook enorm betrokken bij allerlei activiteiten die in de wijk Dragonder Noord werden georganiseerd, zoals een stratenvolleybaltoernooi, een zeskamp in de wijk, het paalzitten in de vijver bij het winkelcentrum, etc. De vereniging had in die tijd zo rond de 150 leden, verdeeld over 3 sporten: zaalvoetbal, badminton en volleybal. In het begin van deze eeuw zag de wijksportvereniging een duidelijke terugloop van haar ledenbestand. De wijk Dragonder Noord is aan het vergrijzen en de individualisering in de samenleving begon ook binnen onze vereniging. Halecor: “Door toedoen van onze toenmalige voorzitter Joop van Holten is de sportvereniging in aanraking gekomen met Dynamictennis. Na diverse demonstratie-avonden in 2006 is er besloten dat deze sport ook deel uit zou gaan maken van de vereniging. Heel langzaam aan groeide het ledenaantal bij dynamictennis en voorzichtig gingen er zelfs leden meedoen aan landelijke toernooien. In 2011 hebben we toen zelfs zowel het Nederlands kampioenschap dynamictennis enkelspel als dubbelspel georganiseerd, allebei in Sporthal West”.
Per 1 maart 2020 is de club begonnen met een jeugdafdeling binnen de vereniging. Een slechtere timing konden ze niet kiezen met de lockdown van Nederland sinds half maart 2020. Halekor: “Zodra het sein weer veilig is gaan we ons daar weer volledig op focussen. De jeugdspelertjes die vlak voor de lockdown zijn geweest, waren in ieder geval enthousiast. De jeugdafdeling wordt getraind door 2 jeugdspelers (16 jaar) die zelf in het hoogste jeugdteam spelen. Na de zomervakantie spelen er namens onze vereniging 2 jeugdteams in de competitie van Badminton Nederland. Deze 2 jeugdteams zijn van een andere vereniging overgestapt naar die van ons. We zijn dan ook blij dat sinds september 2014 Sporthal Oost in het Ontmoetingshuis onze thuisbasis is. Iedereen die bij ons komt spelen is jaloers op deze prachtige moderne accommodatie”. In de dynamicatennis wereld behoren ze ondertussen tot één van de betere verenigingen in Nederland. Twee spelers staan op de ranglijst in de top 10 van Nederland in het enkelspel en daarnaast zijn Gert-Jan Enzlin en Roland Halekor sinds 2018 Nederlands kampioen in het dubbelspel. Sinds dat de vereniging in Sporthal Oost speelt, timmeren ze ook sportief steeds meer aan de weg en groeien ze naar een volwassen vereniging.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden