Bewoners ageren tegen tijdelijk parkeren medewerkers


<p>Parkeren van auto&#39;s. (Foto ter illustratie)</p>

Parkeren van auto's. (Foto ter illustratie)

(Foto:)

Bewoners ageren tegen tijdelijk parkeren medewerkers

VEENENDAAL - Aan het Pampagras in Veenendaal worden nieuwe appartementen gebouwd. De werkzaamheden zorgen er wel voor dat er nu minder parkeerplek is. ‘’Er was al weinig parkeerplek, maar nu heeft het bouwbedrijf een deel van het parkeergedeelte in beslag genomen,’’ aldus één van de bewoners.

De, voornamelijk, ouderen kunnen de auto nu bijna niet meer kwijt. Sommige moeten hun auto zelfs op de nabijgelegen Lemoen zetten. ‘’Dat is voor oudere mensen een heel eind lopen. We hebben het hier over oudere, kwetsbare mensen die hun parkeerplek nodig hebben. Ook is dit zonder overleg gebeurd met de bewoners. Dat er gebouwd wordt is niet ons probleem,’’ aldus de bewoners.

Op grasveld parkeren

‘’De bouwvakkers moeten dan maar een eind lopen en niet de bewoners. Misschien is het een idee om het grasveld tijdelijk als parkeerplaats in te richten naast de bouwplaats. Daar wordt nu niks mee gedaan.
Ook vragen de bewoners zich af of er wel een vergunning is afgegeven voor deze afzetting van de parkeerplaatsen. Er komt als alles klaar is meer parkeergelegenheid maar dat duurt nog minimaal een jaar.
Sommige mensen durven hun auto niet meer te gebruiken, omdat anders hun plek weg is.’’ De politieke partij SP is ingeschakeld en die gaat hierover vragen stellen hoe dit precies zit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden