[aangeboden door linkbuildingmasters] Hoe backlinks je helpen om meer klanten te bereiken


Foto:
aangeboden door linkbuildingmasters

Hoe backlinks je helpen om meer klanten te bereiken

Je hebt een mooie website waar je een product of dienst aanbiedt. Laat die klanten maar komen! Toch zie je dat de bezoekers wegblijven. Wat doe je verkeerd? De kans is groot dat je website niet te vinden is voor potentiële klanten. Daar kun je iets aan doen.

Linkbuilden en backlinks

Hoe goed je website ook is: als je niet te vinden bent via zoekmachines dan bereik je vrijwel niemand. Zoekmachines als Google hebben een algoritme dat jouw website scant. Op basis daarvan bepaalt Google hoe hoog jij verschijnt in zoekresultaten. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen niet verder kijken dan de eerste pagina resultaten als ze zoeken in Google. Je wil dus dat je website op die pagina staat. Dat doe je onder andere door middel van linkbuilden.

Linkbuilden is het plaatsen van links die jouw positie verbeteren in zoekmachines. Daarin is er onderscheid tussen de volgende soorten links:

- interne links: dat zijn links binnen je eigen website, van een pagina naar een ander. Deze links maken het navigeren door je website makkelijker en zijn dus belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid. 

- externe links: dat zijn links vanaf jouw website naar andere relevante sites. Deze links geven bezoekers de kans meer informatie te vinden over een onderwerp of dienst.

- backlinks: dit zijn links op relevante websites die verwijzen naar jouw website. Hoe beter de kwaliteit van de links en de websites, hoe waardevoller Google jouw website vindt.

Linkprofiel

Een linkprofiel is een verzameling aan links die jouw positie verbeteren. Een goed linkprofiel bestaat uit alledrie van de bovenstaande links. Een website met een sterk linkprofiel beschouwt Google als betrouwbaar, autoritair en relevant. Een relevante website scoort hoger in de zoekresultaten. 

Wat je zelf kunt doen

Een website bestaat uit meerdere pagina’s. Soms is het voor een gebruiker prettig om snel naar een andere pagina binnen dezelfde website te navigeren, bijvoorbeeld omdat ze op zoek zijn naar contactgegevens. Dat zijn interne links en die kun je zelf toepassen. 

Ook externe links kun je zelf verzorgen. Wanneer jij een bepaald product aanbiedt met een rijke geschiedenis dan kun je een link plaatsen naar een externe autoritaire website waar de bezoeker meer informatie kan vinden. Verkoop je bijvoorbeeld natuurlijke huidproducten dan kun je linken naar een blogartikel over de voordelen van natuurlijke huidverzorging. Het is dan wel belangrijk dat de website waar je naar linkt ook autoriteit heeft. Kies niet voor een obscuur blog maar een bekende website met veel bezoekers. 

Backlinks kun je kopen

De backlinks kun je proberen zelf te genereren maar veel ondernemers kiezen ervoor om backlinks te kopen. Het is namelijk best lastig om links naar je eigen site te verkrijgen vanaf andere websites. Je zult daarom moeten vragen. Je kunt opdrachtgevers of tevreden klanten vragen om een link naar jouw website. Dat is echter alleen relevant als die website ook autoritair is en dezelfde onderwerpen betreft. Daarnaast kun je jouw website delen via fora en social media. Dat is echter risicovol. Doe je dit te veel en te vaak op irrelevante manier, dan kan Google dat juist afstraffen. 

Het genereren van backlinks is dus gecompliceerd. Dat is precies de reden dat veel ondernemers dit deel van linkbuilden uitbesteden. Backlinks kun je per stuk inkopen maar je kunt ook een volledig linkprofiel aanvragen. Bij een goede linkbuilder zullen backlinks altijd relevant en kwalitatief zijn. 

Een goede linkbuilder vinden

Natuurlijk geldt bij linkbuilding net als bij elke andere dienst dat er kwaliteitsverschillen zijn. Om een goede linkbuilder te vinden moet je dus onderzoek doen. Bekijk allereerst zijn of haar eigen website. Een linkbuilder die belooft jou een hoge score in Google te geven, moet immers zelf ook goed vindbaar zijn. Maar verdiep je ook in klanten en reviews. Welke andere ondernemers heeft hij of zij al geholpen? Zijn die websites inderdaad goed te vinden? Een betere referentie dan dat is er niet!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden