Nieuwe Veenendaalse publicatie ‘Van Blauwkous tot Wolpoes’


<p>Verhalenverteller Sanne Heymann presenteert haar eigen boek. Daarin de cruciale vraag over de Veenendaler: &nbsp;Wie zijn wij nou echt? (Foto: PR)</p>

Verhalenverteller Sanne Heymann presenteert haar eigen boek. Daarin de cruciale vraag over de Veenendaler:  Wie zijn wij nou echt? (Foto: PR)

(Foto:)

Nieuwe Veenendaalse publicatie ‘Van Blauwkous tot Wolpoes’

Veenendaal - Ze had het idee al enkele jaren in haar hoofd. Een boek schrijven over Veenendaal om niet alleen de bekende, maar ook de minder bekende plekken van deze stad te belichten. Tijdens de eerste coronagolf was er ineens tijd om het idee ook daadwerkelijk op papier te zetten. Na één hoofdstuk volgden er meer en zo verschijnt komend weekend het boek ‘Van Blauwkous tot Wolpoes.’ (G)een stadsgids van Veenendaal.

Initiatiefnemer en schrijver van het boek is Sanne Heymann. Voor velen ook wel bekend als Creatiefnemer en voormalig coördinator van Landjepik. Al enkele jaren zet zij zich in om Veenendaal leuker en bruisender te maken, onder andere met initiatieven als Inside the City Run, De Nachtfabriek en haar medewerking aan de organisatie van de Triathlon Veenendaal.
Ook maakt zij zich er hard voor dat Veenendalers best wel wat trotser op hun woonplaats mogen zijn. Én dat hier ontzettend veel te ontdekken valt.

Bundeling van verhalen

Genoeg reden dus om in dat kader een boek te schrijven. Of, (g)een stadsgids, zoals zij dat zelf noemt.
Wat het dan wel is? “Van Blauwkous tot Wolpoes is een bundeling van verhalen en persoonlijke tips om je nieuwsgierig te maken naar alles wat Veenendaal te bieden heeft”, aldus Sanne.
“Via verhalen, interviews en verrassende weetjes word je meegenomen langs bekende en minder bekende plekken in Veenendaal.
Van geheime kerkgangen tot de verboden bioscoop en van de treurige opknapfontein tot de Watermonsters.”
De verbindende schakels in het boek zijn de goede verhalen. “Met een goed verhaal wordt alles beter”, zo zegt Sanne die zelf ook verhalenverteller is.
“Natuurlijk is het leuk om te weten dat we Winkelstad, Fietsstad en ICT-stad zijn, maar wat zeggen deze labels over een plaats. Wie zijn wij nou echt?”

110 nationaliteiten

In het boek laat Sanne dan ook niet alleen haar blik over Veenendaal schijnen, maar ook dat van 14 andere Veenendalers. Van geboren en getogen Blauwkousen tot kersverse nieuwkomers. Over die laatste groep zegt ze: “Wist je dat in Veenendaal 110 verschillende nationaliteiten wonen? Veenendaal is een heel kleurrijke gemeente wat dat betreft.”
Rest alleen nog de vraag: wat is dat toch met die wolpoes die overal ineens opduikt?
En wat heeft die poes met Veenendaal te maken? Het enige korte antwoord dat Sanne daarop kan geven is: “Tja, dáár zul je toch echt het boek voor moeten kopen.”

Pop-up tour

Het boek ‘Van Blauwkous tot Wolpoes’ kost €19,95 en is te bestellen via wolpoes.nl Daarnaast zal het boek verkocht worden via Boekhandel Van Kooten aan de Zandstraat.
Aankomend weekend wordt in het kader van de boeklancering een pop-up tour gehouden, waarbij het boek op drie verschillende locaties gekocht en gesigneerd kan worden.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Wolpoes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden