Nassima al-Sada uitte kritiek op de autoriteiten vanwege de discriminatie van vrouwen. Ze voerde onder meer actie voor het recht van vrouwen om te mogen autorijden. Precies een week nadat het rijverbod voor vrouwen was opgeheven, werd ze gearresteerd
Nassima al-Sada uitte kritiek op de autoriteiten vanwege de discriminatie van vrouwen. Ze voerde onder meer actie voor het recht van vrouwen om te mogen autorijden. Precies een week nadat het rijverbod voor vrouwen was opgeheven, werd ze gearresteerd (Foto: Amnesty International)

Schrijven helpt, Write for Rights 2020

Veenendaal - Op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens aangenomen door de Verenigde Naties. Helaas worden mensenrechten nog steeds geschonden ook in landen die deze verklaring hebben ondertekend. Daarom organiseert Amnesty International ieder jaar een wereldwijde schrijfactie voor mensen, die onterecht zijn gevangengezet of worden bedreigd. Met miljoenen brieven en kaarten wordt hiertegen geprotesteerd en dat helpt heel vaak.

 De schrijfactie van vorig jaar redde een 15-jarige jongen uit Sudan van de doodstraf door ophanging. Anderen kregen strafvermindering, medische zorg, een eerlijk proces en in alle gevallen hernieuwde hoop vanwege alle aandacht voor hun situatie.

Thuisschrijfpakketjes

Ook dit jaar kan er weer geschreven worden, maar vanwege de coronamaatregelen helaas niet met meerdere mensen samen in de Cultuurfabriek. Daarom zijn er dit jaar thuisschrijfpakketjes. Zo’n pakketje bevat: uitleg en informatie over de mensen voor wie geschreven kan worden, voorbeeldbrieven, pen, briefpapier, blanco groetenkaarten en een raamposter. Het is mogelijk om alleen of met meerdere mensen in een huishouden te schrijven.

Meedoen en opkomen voor hen die onze steun hard nodig hebben? Stuur een mailtje naar  contact@veenendaal.amnesty.nl of vul het contactformulier in op de site www.veenendaal.amnesty.nl Bij vermelding van naam en adres zorgen Amnestyvrijwilligers ervoor dat u een schrijfpakketje in uw brievenbus ontvangt. U hoeft de brieven niet zelf te versturen maar u kunt ze tussen 1 en 24 december op diverse inleveradressen in Veenendaal inleveren. Bij het schrijfpakket ontvangt u ook informatie over deze inleveradressen.

Op de foto één van de 10 mensen waar we dit jaar voor schrijven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden