<p>Fan Xing in zijn binnenverblijf. (Foto&#39;s: Ouwehands Dierenpark)</p>

Fan Xing in zijn binnenverblijf. (Foto's: Ouwehands Dierenpark)

(Foto: )

Pandajong Fan Xing vanaf nu te zien in Ouwehands Dierenpark

Rhenen - Sinds donderdag 19 november 2020 heeft pandajong Fan Xing toegang tot zijn binnen- en buitenverblijf en is hij zichtbaar voor bezoekers van Ouwehands Dierenpark. Het pandajong werd geboren op 1 mei 2020 en verbleef maandenlang in het kraamhol en achter de schermen.

Fan Xing is een reuzenpanda met een eigen wil. Hij volgt niet zomaar de hele dag zijn moeder Wu Wen dus het was spannend of hij zichzelf zou laten zien. In de vroege morgen is hij zijn binnenverblijf al ingegaan en lag hier heerlijk te slapen toen de eerste gasten en pers hem kwamen bewonderen. Na een tijdje werd hij wakker en ging hij op onderzoek uit maar hij ging nog niet naar buiten.

Eerste bezoekers

In de middag kregen abonnementhouders van Ouwehands Dierenpark de gelegenheid om de kleine reuzenpanda als een van de eersten te zien. Fan Xing is een jonge panda en slaapt veel maar als hij wakker is onderzoekt hij zijn binnenverblijf, knabbelt hij aan de bamboe en speelt hij met moeder Wu Wen.
De reuzenpanda’s hebben toegang tot meerdere verblijven, zo ook achter de schermen. Het kan dus gebeuren dat de reuzenpanda’s zich terugtrekken en even niet zichtbaar zijn voor bezoekers.

Tijdslot

Ouwehands Dierenpark is enkel te bezoeken met een online ticket met een gereserveerd tijdslot om de drukte te kunnen spreiden en een dagje dierentuin zo veilig mogelijk te laten verlopen. Rondom het reuzenpandaverblijf zijn extra maatregelen getroffen.
Men kan nog ongeveer drieënhalf jaar genieten van Fan Xing. Hij mag namelijk maximaal vier jaar in Nederland blijven voordat hij naar China gaat om daar verder bij te dragen aan het internationale fokprogramma van deze unieke bedreigde diersoort.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden