Ton Gershars van v.v. Veenendaal: ‘Met een fitte groep aan herstart’


<p>Voor Ton Gershars, trainer van vv Veenendaal mag het seizoen weer snel van start gaan. (Foto: Henk Jansen)</p>

Voor Ton Gershars, trainer van vv Veenendaal mag het seizoen weer snel van start gaan. (Foto: Henk Jansen)

(Foto:)

Ton Gershars van v.v. Veenendaal: ‘Met een fitte groep aan herstart’

Veenendaal - ‘Als over een aantal maanden de competitie weer van start gaat dan is het belangrijk om fit en in een goede conditie te zijn. Dat geeft volgens mij straks de doorslag wie met het kampioenschap of met periodetitel aan de haal gaat’’, aldus Ton Gershars (36), trainer van de hoofdmacht van Veenendaal. Op het eigen sportpark De Groene Velden 1 in Veenendaal werkt de 20 leden tellende selectie ook bootcamptrainingen af.

Door Henk Jansen

Ton Gershars is aan zijn eerste seizoen bij de geel-blauwen bezig. Na 4 gespeelde wedstrijden staat zijn ploeg aan kop in de 3e klasse B (Oost). Een koppositie die het deelt met het Voorthuizense VVOP.

In de maag

‘’Uit 4 wedstrijden pakten we 10 punten. In die 4 wedstrijden kregen we slechts één tegendoelpunt tegen. We waren net zo goed bezig, maar de corona gooide andermaal roet in het eten van de voetbalamateurs. Nu maar zien wanneer we weer kunnen beginnen. Er deden de afgelopen weken zoveel verhalen de ronde. Duidelijk was wel dat de KNVB hevig in de maag zat hoe de amateurcompetitie tot een goed einde te brengen’’, aldus Gershars.

Inmiddels ligt er een ‘Plan B’. Daarover de oud-speler van de hoofdmacht van het Veenendaalse DOVO, waar hij 8 seizoenen actief was: ‘’In het door de KNVB gelanceerde plan kan ik me wel vinden. Er wordt gedacht aan een herstart van de competitie op 17 januari. In de hoop dat de competitie kan worden uitgespeeld. Om dit haalbaar te maken wordt wordt er geen bekercompetitie gespeeld. Op bepaalde feestdagen wacht de clubs ook dubbelprogramma’s. Dit jaar wordt sowieso niet meer gespeeld. Blijft het bij aangepast trainen en wat er maar bedacht kan worden om de selectie fit en in conditie te houden.’’

Belangrijk

De in Baarn geboren Ton Gershars, die als speler opgroeide bij vv Baarn en na een lange periode DOVO ook 2 seizoenen uitkwam voor IJsselmeervogels, laat zijn spelers een keer week opdraven om te trainen. Zij het dat het een aangepaste training betreft. Ton: ‘’Het is belangrijk om de groep bij elkaar te houden. Niet zo moeilijk in dit geval. Ik werk momenteel met niet alleen een goed gemotiveerde, maar ook een hechte groep. Een groep bestaande uit een goede mix geroutineerde en talentvolle spelers.
Om toch fit en in conditie te blijven heb ik de spelers wel een bepaald schema meegegeven. Vooral om interval trainingen te doen. Daarnaast is er aandacht voor stabilisatietrainingen. Deze verantwoorde vorm van krachttraining kan een hulpmiddel zijn in het voorkomen van of in het herstellen van blessures. De stabilisatietrainingen kunnen zowel in een groep als individueel worden gegeven. Dus wie straks fit en in een goede conditie aan de herstart van de competitie begint kan ver komen. En aan de fitheid schenk ik veel aandacht. De groep is ieder geval goed bezig in voorbereiding op.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden