Docent Hugo Bakker legt uit over het klavecimbel
Docent Hugo Bakker legt uit over het klavecimbel (Foto: Muziekschool de Muzen)

Maak kennis met het klavecimbel

VEENENDAAL – Sinds kort biedt De Muzen ook les aan op het klavecimbel. Docent Hugo Bakker laat graag iedereen kennismaken met dit prachtige instrument.

Het klavecimbel wordt nogal eens gezien als een voorloper van de piano. Wie goed kijkt en luistert, ziet echter een prachtig instrument met een heel eigen werking en een heel eigen geluid. Muziek uit de Renaissance en de barok, maar ook moderne muziek klinkt ideaal op het klavecimbel. Er is niet alleen heel veel muziek om alleen te spelen, maar ook kun je er goed mensen op begeleiden en mee in ensembles spelen.

Hugo Bakker

Docent Hugo Bakker heeft veel ervaring in solo- en ensemblespel en geeft sinds dit cursusjaar les bij De Muzen op orgel en dus klavecimbel. Hij is organist, klavecinist en historicus. Hij studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Leuven en aan de Universiteit Leiden. Hij is organist van de Maartenskerk van Zaltbommel en geeft daarnaast concerten en schrijft artikelen over muziekgeschiedenis. Ook beheert hij een kleine muziekuitgeverij (Valeur Ajoutée).

Gratis proefles

Wil je graag kennismaken met Hugo Bakker en de klavecimbel, dan is het mogelijk om je aan te melden voor een gratis proefles. Dit kan via www.demuzen.nl, waar ook alle info over alle (klavecimbel)cursussen te vinden is, of door een mail te sturen naar info@demuzen.nl.

De Muzen is gevestigd in Spectrum, aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal. De lessen van De Muzen vinden nu uiteraard plaats aan de hand van de geldende corona-maatregelen. In Spectrum zijn ook diverse maatregelen getroffen om de lessen veilig plaats te laten vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden