Orange the World: geweld tegen vrouwen moet stoppen


<p>Een vrouw die haar hand opheft als teken: stop het geweld.</p>

Een vrouw die haar hand opheft als teken: stop het geweld.

(Foto: Via pexels.com Fotograaf: Burst)

Orange the World: geweld tegen vrouwen moet stoppen

Regio - Geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen. In Rhenen, in Veenendaal, in Nederland…in de hele wereld. Het is belangrijk dat mensen zich realiseren dat bijna de helft van alle vrouwen en meisjes te maken krijgen met geweld. En dat maar 1 op de 10 daarvan melding (durven) doen.  

Om daar aandacht voor te vragen doet de gemeente Rhenen dit jaar weer mee aan de wereldwijde campagne Orange the World en wordt de Cuneratoren vanaf 25 november in een oranje licht geplaatst.
In Veenendaal zorgt de gemeente voor het aanlichten van de Bernard van Kreelpoort, de Cultuurfabriek en Het Perron..

Orange the World is een wereldwijde campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Overal op de wereld kleuren bouwwerken oranje. De kleur staat voor de nieuwe dageraad, een nieuwe wereld waarin dit geweld stopt. De campagne begint op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en duurt tot 10 december, de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. De tussenliggende dagen heten ‘the 16 days of action against violence against Women’.

Thema

Het thema van Orange the World is dit jaar “Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd”. De actie helpt om het taboe op melden weg te nemen door geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken. Op de nieuwe website Geweldtegenvrouwenmelden.nl staat uitleg en informatie over geweld tegen vrouwen en over de verschillende meldpunten waar vrouwen terecht kunnen.

Het internationale vrouwennetwerk van de Unie van Soroptimisten ondersteunen de campagne. Zo ook  de afdeling Rhenen-Veenendaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden