<p>Voorbeeld van zeer onwenselijke graffiti aan de Groeneveldselaan: het bord van de hockeyclub is wit gespoten en daaroverheen is een tag gezet. (Foto: Martin Brink/DPG Media)</p>

Voorbeeld van zeer onwenselijke graffiti aan de Groeneveldselaan: het bord van de hockeyclub is wit gespoten en daaroverheen is een tag gezet. (Foto: Martin Brink/DPG Media)

(Foto: Martin Brink/DPG Media)

Graffiti legaal gespoten in tunnel Veenendaal

VEENENDAAL - Veenendaal krijgt tunnelkunst dat moet helpen tegen vandalisme, volgekliederde muren en schreeuwende teksten overal in Veenendaal.
De start van dit project is met legale graffiti in één tunnel.

De gemeente gaat dit ondersteunen, zo is vorige week door de raad besloten. Met het plan van ProVeenendaal was een meerderheid van de raad eens.
De partij diende het verzoek in, en keek daarbij duidelijk naar buurgemeente Ede waar enkele jaren geleden lege graffitikunst verscheen in tunnels en veelal gemaakt door het collectief Astrant.

Tags

Roelofsen stoort zich net als veel Veenendalers aan de illegale graffiti, vaak niet meer dan tags (handtekening van de maker) en her en der in de openbare ruimte geplaatst.

Daarnaast constateerde zij dat wanneer graffiti regelmatig wordt verwijderd, het effect hiervan maar van korte duur is.
In het voorstel van de partij wordt er één tunnel aangewezen, bijvoorbeeld in de nieuwbouwwijk Veenendaal-Oost, om daar kunst op de muren aan te brengen.

Proef

Na een half jaar wordt dan bekeken of de proef helpt tegen vandalisme en het illegale geklieder.

Graffiti

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden