<p>De nieuwe ontvangstruimte van de Voedselbank Veenendaal. (Foto: PR)</p>

De nieuwe ontvangstruimte van de Voedselbank Veenendaal. (Foto: PR)

(Foto: )

Voedselbank Veenendaal opent winkel

Veenendaal - De Voedselbank Veenendaal start op woensdag 2 december met een zelfbedieningswinkel waar niet hoeft te worden afgerekend. De klanten van de voedselbank kunnen daar straks zelf een keuze maken uit de aangeboden producten, net als in de kledingbank.

De winkel krijgt bovendien een ontvangstruimte waar de klanten een kopje koffie kunnen drinken. Volgens secretaris van de Voedselbank Veenendaal Tanja Evers wordt het net een ‘gewone’ supermarkt’. ‘Iedereen krijgt op dit moment een vastgesteld pakket. Je hebt daar verder geen keuze in.
Het is natuurlijk veel leuker om zelf een keuze te maken uit de spullen die aangeboden worden. Het is bijna niet anders dan een gewone supermarkt, alleen niet afrekenen aan het eind van de rit.’

Laagdrempeliger

Met de ervaringen elders in het land weet Evers dat een winkel laagdrempeliger is en dat dit mensen over de streep trekt om zich aan te melden als klant. ‘Mensen stappen wat makkelijker naar zo’n winkel dan naar een uitdeelpunt.’
‘Wij willen er als voedselbank zijn voor de mensen die het even zelf niet redden door hen een tijdelijke aanvulling te geven op de dagelijkse boodschappen. We hopen dat mensen die hier voor in aanmerking komen de weg nog meer weten te vinden.’
De Voedselbank winkel komt op dezelfde locatie waar nu de huidige uitgifte van de pakketten is, in het gebouw aan de Gilbert van Schoonbekestraat 75. Op dit moment wordt de voedselbank omgebouwd naar een winkel. Tevens komt er een gezellige ontvangstruimte waar de klanten kunnen wachten tot ze aan de beurt zijn om te winkelen.
Voedselwerver Edwin Boonstoppel is dankbaar voor alle hulp die de voedselbank financieel en in natura ontvangt van het bedrijfsleven en diverse andere organisaties. “Voordat we open kunnen moet het gebouw op een aantal punten aangepast worden en geven we de ruimtes gelijk een opknapbeurt. Veel bedrijven bieden hun diensten en producten voor niets of tegen grote korting aan! Het is voor ons heel motiverend om zo´n hoge betrokkenheid in maatschappij te ervaren”.

Vrijwilligers

De Voedselbank Veenendaal wordt helemaal door vrijwilligers gerund en voor hen betekent dit ook een flinke verandering in hun werk. Tijdens een vrijwilligersavond hebben ze informatie gekregen over de veranderingen en hier over mee kunnen denken.
De winkel gaat begin december open op woensdag- en vrijdagmiddag en voor beide dagen wordt nog versterking gezocht om mee te helpen in de winkel en in het magazijn.
Via een mail naar info@voedselbankveenendaal.nl kan men zich aanmelden als vrijwilliger. Op voedselbankveenendaal.nl is te vinden welke vacatures er zijn.
Het zou kunnen dat er door de effecten van de Corona maatregelen de komende tijd meer mensen hulp nodig hebben van de voedselbank. Op voedselbankveenendaal.nl is meer informatie voor iedereen die hulp nodig heeft. Zo kan een beroep gedaan worden op schuldhulpmaatjes die in kaart kunnen brengen of iemand in aanmerking komt voor hulp van de voedsel- en kledingbank. De ontvangstruimte van de nieuwe voedselbankwinkel krijgt al vorm, met onder andere een foto van de stadsakkers op de muur die de voedselbank voorzien van verse groenten en fruit

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden