<p>Rustende beer.</p>

Rustende beer.

(Foto:Bears in Mind)

Doe jij mee met de bereleukste challenge op 28 november?

Rhenen - Het is november… de herfst is aangebroken, het wordt sneller donker, de blaadjes vallen van de bomen en de beren gaan in winterrust…dus wij ook voor 1 nachtje, slapen als een echte beer!

Op zaterdag 28 november kan iedereen meedoen met de Beregoeie slaapchallenge van Bears in Mind. Haal de slaapzakken van zolder, trek een warme wintervacht aan en ervaar voor één nacht hoe het is om net als de beren in Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark in winterslaap te gaan. Door zelf je eigen berenhol te bouwen in de tuin, op het balkon of in de woonkamer.

Berenliefhebber Rutger Vink ofwel Furtjuh neemt het voortouw en roept heel Nederland op om zich ook in te zetten voor deze actie.

Stichting Bears in Mind, beschermt de beer in het wild en helpt de beer in nood. In Het Berenbos worden getraumatiseerde en voormalige circus- en theaterberen opgevangen en in staat gesteld om weer beer te zijn. Deze beren zijn de ambassadeurs voor hun soortgenoten in het wild, en laten zien hoe beren echt zijn.

Wereldwijd initiëren en ondersteunen wij projecten om getraumatiseerde beren te redden uit miserabele omstandigheden, het leefgebied van de beer in het wild te beschermen en de lokale bevolking in harmonie te laten leven met de beren. Bears in Mind is er voor beer en mens!

In Oost-Europa en Rusland leven veel beren helaas nog steeds onder erbarmelijke omstandigheden. Beren slijten hun hele leven in een klein betonnen hok bij een benzinepompstation, leven zonder soortgenoten bij mensen thuis of moeten kunstjes doen in een circus.  Maar ook in Zuidoost-Azië worden beren vandaag de dag nog steeds misbruikt voor de farmaceutische industrie.

Bears in Mind werkt met haar stichting hard om al deze beren uiteindelijk een veilig en waardig bestaan te geven.

In Ouwehands Dierenpark is een speciaal bos waar deze beren wonen. In Het Berenbos leven momenteel 9 beren die allen al een heel zwaar bestaan hebben geleefd. Dit is wel te merken, bijvoorbeeld aan de zeer belangrijke winterrust die beren horen te houden zegt directrice Ingrid Vermeulen; “Wanneer onze beren in Het Berenbos in winterrust gaan is dat een goed teken! Dat betekent dat ze weer beer kunnen zijn. Ze zijn dan in staat hun ellendige leven hiervoor te vergeten en genieten van hun natuurlijk gedrag, zoals het hoort!”

Gelukkig mogen ze hier hun verdere leven weer als een beer voortzetten in het 2ha bos en worden de dieren elke dag met aandacht en veel zorg opgevangen die ze verdienen.

Slaap mee!
Deelname aan de Beregoeie slaapchallenge is helemaal gratis! Door je te laten sponsoren door familie en vrienden, en net zoals Furtjuh jouw tofste Beregoeie slaap-foto te delen, kun jij de beren helpen om hun zo welverdiende winterrust te vinden en helpen om het goede werk van Bears in Mind voort te zetten zodat elke beer in de wereld een beerwaardig leven kan leiden. Donatiebedragen worden beloond met mooie en bijzondere geschenken vanuit Bears in Mind. Kijk op de site www.bearsinmind.org

Schrijf je vandaag nog in via de www.beregoeieloop.nl !

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden